Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η αιθιοπική εκκλησία βράβευσε τον Abiy Ahmed για την συνεισφορά του στην επίλυση της διαμάχης που την ταλάνιζε

Photos: Ethiopia PM dedicates award to agents of democratic change

africanews.com

Ο Πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Αμπί Αχμέτ δέχθηκε την Κυριακή ένα ειδικό βραβείο ειρήνης και συμφιλίωσης από την Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία  Tewahdo, EOTC.

Παρόλο που ο Abiy και η σύζυγός του, Zenash, ήταν οι άμεσοι βραβευθέντες , ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το βραβείο ανήκε σε όλα τα άτομα που συνέβαλαν στην παρούσα κατάσταση των πραγμάτων.

"Το βραβείο ανήκει σε όλους όσους αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς και προσευχήθηκαν για να συμβεί αυτή η αλλαγή", ήταν τα σχόλια του Abiy, αφού ντύθηκε με ειδικό ένδυμα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προσωπικού.


Ο Abiy είχε επισκεφθεί την Αυτού Αγιότητα τον Abune Merkorios, τον τέταρτο πατριάρχη της EOTC που επέστρεψε πρόσφατα στη χώρα μετά από χρόνια στην εξορία . Δώρισε τα κλειδιά ενός ανακαινισμένου σπιτιού όπου ο Πατριάρχης πρόκειται να κατοικήσει επίσημα.

Ο πρωθυπουργός συνέβαλε στην προσπάθεια ειρήνευσης που ένωσε τις αντίπαλες συνόδους της εκκλησίας. Συναντήθηκε με ηγέτες στην Αντίς Αμπέμπα πριν συναντηθεί με τον εξόριστο ηγέτη  κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη διασπορά τον Αύγουστο του 2018.
Μετά από ένα γεγονός συμφιλίωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πατριάρχης συμφώνησε να επιστρέψει στην Αιθιοπία. Η συνοδεία του πρωθυπουργού έφτασε στην Αντίς Αμπέμπα στο ίδιο αεροπλάνο με τον Abune Merkorios. Η EOTC διοργάνωσε τελετή υποδοχής του στο αεροδρόμιο.
Ο Abiy τον επισκέφθηκε ξανά μετά από την επιστροφή του στη χώρα. Η επίσκεψη της Κυριακής ήταν η δεύτερη δημοσιευμένη συνάντηση μεταξύ των δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειλικρινά

  Πολλοί άνθρωποι ζητούν να τους πεις ειλικρινά τη γνώμη σου γι' αυτούς. Κι όταν τους τη λες, δε σου ξαναμιλάνε ποτέ. Αν η ειλικρίνεια ε...