Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Αϊτινοί διαμαρτύρονται για τη διαφθορά, την κακή χρήση των κεφαλαίων πετρελαίου


Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Πορτ-ο-Πρενς την Κυριακή για να ζητήσουν να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη κατάχρηση των κονδυλίων που διατέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος PetroCaribe.
Διαδηλωτές φαίνονται να βάζουν φωτιές σε λάστιχα αυτοκινήτων και να κάνουν πορείες στους δρόμους, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες.      

Το πρόγραμμα Petrocaribe τέθηκε σε εφαρμογή από τον αποθανόντα ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, και επέτρεψε στις συμμετέχουσες χώρες να αγοράζουν φτηνά προϊόντα πετρελαίου και τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους εντός μιας παρατεταμένης χρονικής περιόδου με επιτόκιο ένα τοις εκατό.
Οι προηγούμενες έρευνες της Αϊτής σχετικά με την κατάχρηση περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έδειξαν    ως υπεύθυνους πολλούς υπουργούς του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, αλλά κανένας δεν έχει προσαχθεί στη δικαιοσύνη.
(Πηγή: Ruptly)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...