Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Στον ιστό της αράχνης το Αιτωλικό

ενα παραξενο θεαμα/Φωτογραφία: agrinionews
Ένα περίεργο και πρωτόγνωρο φαινόμενο σημειώθηκε στη λιμνοθάλασσα στο Αιτωλικό.
Συγκεκριμένα στην ανατολική παραλία της λιμνοθάλασσας, υπάρχει ένα τεράστιο πέπλο από αράχνες που έχει καλύψει τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος τουλάχιστο 300 μέτρων.
Ενα πρωτόγνωρο θέαμαΕνα πρωτόγνωρο θέαμα

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ένα πρωτοφανές γεγονός, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους σμήνη κουνουπιών. Στη συνέχεια προφανώς αράχνες άπλωσαν το τεράστιο πέπλο, που φαίνεται στις φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τα κουνούπια.
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ένα πρωτοφανές γεγονόςΟι κάτοικοι κάνουν λόγο για ένα πρωτοφανές γεγονός
Πιθανώς πρόκειται για μία αντίδραση της φύσης, ώστε να υπάρξει ισορροπία στο σύστημα με τον περιορισμό των κουνουπιών. 
Όπως επισημαίνει το agrinionews, οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί με χαμηλό φωτισμό λόγω του περασμένου της ώρας. Ωστόσο όμως, το φαινόμενο αποδίδεται επαρκώς.
Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί με χαμηλό φωτισμόΟι φωτογραφίες έχουν ληφθεί με χαμηλό φωτισμόΕνα πέπλο αράχνης πάνω από τα φυτάΕνα πέπλο αράχνης πάνω από τα φυτάΠερίεργο φαινόμενο της φύσηςΠερίεργο φαινόμενο της φύσηςΕχουν καλυφθεί 300 μέτρα βλάστησηςΕχουν καλυφθεί 300 μέτρα βλάστησης
Πηγή: agrinionews


Πηγή: Εντυπωσιακό φαινόμενο στο Αιτωλικό: Πέπλο αράχνης «κατάπιε» 300 μέτρα βλάστησης [εικόνες] | iefimerida.gr 

4 σχόλια:

  1. Δεν έχω ξαναδεί αράχνες να συντονίζονται όλες μαζί έτσι με σκοπό να εγκλωβίσουν σμήνη από εισερχόμενα κουνούπια. Πιο πιστευτό μου φαίνεται να υποθέσουμε ότι έργο όλου αυτού του ιστού είναι μια αράχνη γίγας περιμένοντας να πιάσει αυτά τα δίποδα ενοχλητικά πλάσματα που όλο κάνουν θόρυβο και καταστρέφουν :)
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΙΟ. ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ. ΚΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...