Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ένα ακόμη Ορθόδοξο Σχολείο στην Ανατολική Τανζανία

tanzanias 2
romfea.gr

Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος ολοκλήρωσε ένα ακόμη Ορθόδοξο Σχολείο αυτό του «ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ», δωρεά ανώνυμου φίλου της Ιεραποστολής από την Βόρειο Ελλάδα, στην πόλη Κισάκι, της Νομαρχίας Μορογκόρο, στην Ανατολική Τανζανία.

Παρόλο που ο Θεός ευλόγησε αυτά τα 14 χρόνια Ιεραποστολικής εργασίας του Σεβ. στην Κεντρική και Ανατολική Τανζανία, έτσι ώστε μέχρι σήμερα να έχουν κτισθεί ή ανακαινισθεί εκ βάθρων άλλα 7 Σχολεία από αυτόν, οι ανάγκες είναι ακόμη μεγάλες λόγω της αυξημένης και πλούσιας σε ευλογιά Ιεραποστολικής καρποφορίας.


Από πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου, άρχισαν να καταφθάνουν στο νεόδμητο Σχολείο εκατοντάδες μαθητές, κυρίως από την πρωτόγονη φυλή των Μασάι, ιθαγενείς ιερείς της περιοχής, Ορθόδοξοι πιστοί, εκπαιδευτικοί, αλλά και Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες, Διευθυντές Σχολείων και άλλοι επίσημοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να παρασθούν στην τελετή αγιασμού του πρώτου Ορθόδοξου Σχολείου στην Νομαρχία του Μορογκόρο, σε μια νέα καρποφόρα Ιεραποστολική προσπάθεια στην Ανατολική Τανζανία, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι!!!

Ο Σεβασμιότατος μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού, μιλώντας στην γλώσσα των Σουαχίλι, εξήρε τις προσπάθειες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β´ σε κάθε γωνιά της αφρικανικής Ηπείρου για ειρήνη, πρόοδο, μόρφωση, υγεία, ευημερία και αρμονική συμβίωση και ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς μία καλή, ευλογημένη και καρποφόρα σχολική χρονιά, για το καλό και την πρόδο της Τανζανίας, αλλά και γενικότερα της αφρικανικής Ηπείρου.


tanzanias 1

tanzanias 1

tanzanias 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...