Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Άνοιξαν τα σύνορα Αιθιοπίας -Ερυθραίας

Ethiopians and Eritreans celebrate historic reopening of borders
africanews.com

Υπήρξε πολλή συγκίνηση και ενθουσιασμός, καθώς η Αιθιοπία και η Ερυθραία άνοιξαν τα κοινά τους σύνορα επιτρέποντας την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων και αγαθών μετά από χρόνια κλεισίματος εν μέσω πολιτικής στασιμότητας .

Φωτογραφίες από τα διπλά ανοίγματα διέλευσης των συνόρων στις πόλεις Bure και Zalambeesa δείχνουν τους ηγέτες και των δύο χωρών να περιβάλλονται από  στρατεύματα αμφοτέρων των πλευρών ανοίγοντας τα σύνορα. Ο Πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Abiy Ahmed επέλεξε στρατιωτική στολή αγγαρείας ενώ ο Isaias Afwerki έφτασε με καφέ κοντομάνικο πολιτικό κοστούμι.


Οι απλοί Αιθίοπες και Ερυθραίοι δεν έμειναν εκτός της ιστορικής και σημαντικής περίστασης, καθώς συνωστίστηκαν στους χώρους των εκδηλώσεων για να δουν έστω φευγαλέα τη στιγμή που τους επιτράπηκε να συνδέονται ελεύθερα μεταξύ τους.

Η εκδήλωση της Τρίτης συνέπεσε με το Νέο Έτος της Αιθιοπίας ,2011. Ήταν επίσης ίσως το πιο σημαντικό περιστατικό στους ανανεωμένους δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών από τότε που οι δύο ηγέτες υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία στις 9 Ιουλίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...