Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Παιδιά μου, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής

Ο Ιωάννης ο Θεολόγος,ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού,ο συγγραφέας της Αποκάλυψης τιμάται σήμερα από την Εκκλησία μας.Ο Άγιος Ιωάννης έχει αποκληθεί ο Ευαγγελιστής της Αγάπης,όχι μόνο επειδή αναφέρεται συνέχεια σ'αυτήν αλλά και επειδή όλη η ζωή και η δράση του ήταν μια έκφρασή της.

Δεν υπάρχει πιο κακοποιημένη έννοια τόσο στην κοινωνία όσο και στην Εκκλησία από αυτή της αγάπης.Στο όνομά της άλλωστε γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα,διαπράττονται τα μεγαλύτερα αμαρτήματα,λέγονται οι μεγαλύτερες προσβολές.


Στην Εκκλησία πιο συγκεκριμένα κάποιοι την υπερπροβάλλουν και τη χρησιμοποιούν ως άλλοθι για διαφόρων ειδών παρεκτροπές και υποχωρήσεις ενώ άλλοι , πάλι, μειώνουν την αξία της -επικαλούμενοι δήθεν τη δικαιοσύνη- απλά και μόνο για να κρύψουν το σκοτάδι της ψυχής τους.

Η αληθινή αγάπη είναι αυτή που θυσιάζεται,αυτή που ξεβολεύει,αυτή που κρύβει από την κοινή θέα τα αμαρτήματα των αδελφών μας αλλά και που ελέγχει με τον τρόπο της,αυτή που ανορθώνει και δεν κατακρημνίζει.

 "Παιδιά μου, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο" έλεγε συνεχώς στους μαθητές του ο άγιος Ιωάννης.Αυτή η αγάπη τον οδήγησε να γίνει μάρτυρας θαυμαστών οραμάτων που κατέγραψε στην Αποκάλυψη και αυτή η αγάπη του απένειμε τον τίτλο Θεολόγος.Ας πρεσβεύει αυτός,ο Ευαγγελιστής της αγάπης για εμάς που έχουμε ελάχιστα ή και καθόλου αποθέματα από αυτή την μέγιστη αρετή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...