Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η 27η Σεπτεμβρίου από τη μεριά των Αμπχαζίων-Γιορτή για την απελευθέρωση

September 27 - the Day of liberation of the capital of Abkhazia - Sukhum!


Sukhum. 27 Σεπτεμβρίου. Apsnypress. Στις 16 Σεπτεμβρίου 1993, η αποφασιστική στρατηγική επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αμπχαζίας άρχισε να απελευθερώνει την πρωτεύουσα της Αμπχαζίας - Σουχούμ. Περίπου στη μια η ώρα το μεσημέρι ο ποταμός Gumista εξετράπη στην περιοχή της κάτω γέφυρας, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε μια επέκταση του γεφυριού για την επίθεση στο Sukhum από το βορρά.
  


 Η στρατηγική της στρατιωτικής διοίκησης με επικεφαλής τον διοικητή Vladislav Ardzinba, τον υπουργό άμυνας Σουλτάν Σοσνάλιεφ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου Σεργκέι Ντμπάρ, περιλάμβανε την περικύκλωση της πόλης από τις δύο πλευρές, καθώς η εμπειρία των προηγούμενων επιθέσεων (Ιανουάριος και Μάρτιος 1993 ) έδειξε την αναποτελεσματικότητα της επίθεσης από μία κατεύθυνση. 

 Η επιχείρηση απελευθέρωσης του Sukhum από τα στρατεύματα του Συμβουλίου της Γεωργίας διήρκεσε 11 ημέρες. Διοικήθηκε από τον υπουργό Άμυνας, τον αρχιστράτηγο Σουλτάν Σοσνάλιεφ και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αμπχαζίας, τον αρχιστράτηγο Σεργκέι Νμπάρ. 

 Στις 27 Σεπτεμβρίου 1993, ο στρατός της Αμπχαζίας, έχοντας ξεπεράσει την επίμονη αντίσταση του εχθρού, απελευθέρωσε το Σουχούμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...