Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Εντοπίστηκαν τρεις περσικές λεοπαρδάλεις στο εθνικό πάρκο Bakhtegan


payvand.com
Για πρώτη φορά, εντοπίστηκαν τρεις περσικές λεοπαρδάλεις στο εθνικό πάρκο Bakhtegan στην πόλη Neyriz που βρίσκεται στην επαρχία του νότιου Φαρς, δήλωσε οSaeed Mahmoudi, επικεφαλής στην επαρχιακή υπηρεσία περιβάλλοντος.


Από τον περασμένο Ιούνιο ειδικοί επίτης άγριας ζωής αποφάσισαν να εγκαταστήσουν κάμερες παγίδες  σε μια από τις μόνιμες πηγές του εθνικού πάρκου Bakhtegan, στις οποίες έχουν βρεθεί σημάδια λεοπαρδάλεων που ζουν εκεί, όπως ξύσιμο δέντρων και αποτυπώματα, εξήγησε ο Μαχμούντι, ανέφερε η IRNA την Κυριακή .

"Η ύπαρξη λεοπάρδαλης στην περιοχή, ζευγαρωμένης και με δύο μικρά , αντιπροσωπεύει την ασφάλεια της περιοχής για το οικοσύστημα του ζώου", πρόσθεσε.


Εξήγησε επίσης ότι το σπάνιο είδος της περσικής λεοπάρδαλης είναι ένα από τα εννέα υποείδη των παγκοσμίων λεοπαρδάλεων, το οποίο θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο και είναι από τα πιο απειλούμενα είδη στον Κόκκινο Κατάλογο της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).



Αν και η περσική λεοπάρδαλη ήταν πιθανότατα διανεμημένη στη Δυτική Ασία. ο μεγαλύτερος πληθυσμός επέζησε στο Ιράν από όλη τη Μέση Ανατολή, τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι πέρυσι, για πρώτη φορά επίσης, εντοπίστηκαν λεοπαρδάλεις στην προστατευόμενη περιοχή του Hormoud, του νομού Larestan που βρίσκεται στην επαρχία Fars.

"Από το [ιρανικό ημερολογιακό έτος] 1393 (Μάρτιος 2014 - Μάρτιος 2015), πολλές λεοπαρδάλεις έχασαν τη ζωή τους στις πόλεις Rostam, Kazeron, Firoozabad, Shiraz, Mohr, Arsanjan και Estahban λόγω τροχαίων ατυχημάτων, θήρας ή δηλητηριασμένων δολωμάτων ή από συγκρούσεις με τους κτηνοτρόφους ",είπε και  εξέφρασε τη λύπη του.

Η εξασφάλιση των περσικών λεοπαρδάλεων είναι ένα από τα βασικά μέρη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Διατήρηση και τη Διαχείριση της Περσικής Λεοπάρδαλης, το οποίο έχει καταρτιστεί τα τελευταία δύο χρόνια και έχει μειώσει τις πιθανές συγκρούσεις με τους κτηνοτρόφους στη χώρα, δήλωσε, προσθέτοντας ότι λόγω της μείωσης στις  συγκρούσεις και τις απώλειες λεοπαρδάλεων τα τελευταία δύο χρόνια, προβλέπεται η συνέχιση της κάλυψης προστασίας  υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος (DOE).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...