Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πατριάρχης Αλεξανδρείας:είμαστε κοντά στην Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

papas odisson1
romfea.gr

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Οδησσού επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β' , όποιος έτυχε λαμπρής υποδοχής από κληρο και λαό.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου κατά την άφιξη του, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευλογούσε τον λαό της Οδησσού, ενώ δύο μικρά παιδιά τον υποδέχτηκαν με το παραδοσιακό ψωμί και αλάτι.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος εισήλθε στον περικαλλή ναό της Αγίας Τριάδος, όπου προσκύνησε με ευλάβεια τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού, καθώς και λείψανα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνος.

Αμέσως μετά τελέστηκε δοξολογία κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πατριάρχης με τους Ιεράρχες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προσευχήθηκαν για την ενότητα και την ειρήνη στην γη της Ουκρανίας.


Στην ομιλία του προς τον πιστό λαό της Οδησσού,  ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μεταξύ άλλων ανέφερε: "Μείνετε στην Ορθόδοξη πίστη! Μείνετε στην Κανονική Εκκλησία! Ο Απόστολος Πέτρος τον 1ο αιώνα είδε σχισμένο το χιτώνα του Χριστού. Αυτός ο χιτώνας μένει ματωμένος τόσους αιώνες, και αυτόν τον χιτώνα της Ορθοδοξίας κρατήστέ τον μέσα στις καρδιές σας."

"Στην ιστορία της Εκκλησίας είχαμε δύσκολα χρόνια, όμως στην Ουκρανία σε αυτήν την ευλογημένη χώρα υπάρχει η Κανονική Εκκλησία, υπάρχει ο Μακαριώτατος αδελφός μας Ονούφριος, ένας ευλογημένος άνθρωπος του Θεού και ένας πραγματικός μοναχός" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Εκκλησία της Πολωνίας, υπογραμμίζοντας ότι υπέγραψαν μια κοινή δήλωση ότι είμαστε κοντά στην Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Οδησσού Αγαθάγγελος μεταξύ άλλων τόνισε ότι "σήμερα τελέσαμε μία προσευχή για την ενότητα της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία και πιστεύω ότι ο Κύριος θα ακούσει τις προσευχές μας".

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Οδησσού αναφέρθηκε στα χρόνια της διακονίας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Οδησσό, τονίζοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά την πίστη αυτού του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...