Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Η ψυχή και ο κόσμος

Αποτέλεσμα εικόνας για theology ecology


Δεν υπάρχει κανένα όφελος να κερδίσει κανείς όλο τον κόσμο, και όμως να χάσει ή να καταστρέψει την ψυχή του,λέει στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ο Χριστός .

Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας θα διαπιστώσουμε πόσο πικρά οδυνηρός και επίκαιρος είναι αυτός ο λόγος .


Κατακτήσαμε τον κόσμο εμείς οι άνθρωποι . Δαμάσαμε θάλασσες και ποτάμια , εκμεταλλευόμαστε κάθε φυσικό πόρο , πετάμε στον αέρα , φτάσαμε στο διάστημα , δημιουργούμε ακόμα και ζωή . Λίγο θέλουμε για να αυτοανακηρυχθούμε θεοί!


Χάσαμε όμως στην πορεία την ψυχή μας. Και παρ'όλα τα επιτεύγματά μας βλέπουμε να αυξάνονται οι άποροι και οι άστεγοι, να στοιβάζονται χιλιάδες άνθρωποι σε ακατάλληλους καταυλισμούς , να αφαιρούνται ζωές με ευκολία , να μολύνονται ο αέρας που αναπνέουμε και το νερό που πίνουμε, μορφές ζωής καθημερινά να εξαφανίζονται .

Χάσαμε την ψυχή μας γιατί βυθιστήκαμε στον εγωισμό και την πλεονεξία . Ο Χριστός όμως μας καλεί σε μετάνοια, σε αλλαγή τρόπου σκέψης και ζωής .Μας καλεί να σηκώσουμε το σταυρό μας περιορίζοντας τα πάθη μας και να πάψουμε να σταυρώνουμε τον κόσμο και τους συνανθρώπους μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...