Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Απαγορεύτηκε η έξοδος από τις αγγλόφωνες περιοχές του Καμερούν

Cameroon to 'disallow' exodus from restive Anglophone region
africanews.com

Οι αρχές της βορειοδυτικής περιοχής του Καμερούν λένε ότι δεν θα επιτρέψουν σε άτομα χωρίς σοβαρούς λόγους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ένα ανακοινωθέν με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου και υπογεγραμμένο από περιφερειακό εκπρόσωπο λέει ότι η απόφαση είχε ληφθεί με τους ενδιαφερόμενους φορείς στον τομέα των μεταφορών.


"Έχω την τιμή να ενημερώσω το ευρύ κοινό ότι, ως μέτρο για την εξασφάλιση και την προστασία των ατόμων που ταξιδεύουν εκτός της περιοχής, από εκείνη τη στιγμή θα υποχρεούνται να παρέχουν συμπληρωματικές πληροφορίες στα σημεία αναχώρησής τους.

"Στην πραγματικότητα, πρέπει να δηλώνουν το λόγο της αναχώρησής τους, το όνομα του παραλήπτη και την διεύθυνσή του / της. Όποιος δεν συμμορφώνεται με αυτήν την εντολή θα ακυρώνεται το ταξίδι του /της , πρόσθεσε η ανακοίνωση .

Αναφέρθηκε ότι άνθρωποι κατά εκατοντάδες  εγκατέλειψαν την περιοχή καθώς η αγγλόφωνη κρίση συνέχισε να κοστίζει  ζωές και ιδιοκτησίες σε ολόκληρη την περιοχή.

Η περιοχή μαζί με τα Νοτιοδυτικά  αποτελεί την μειονοτική περιοχή των Αγγλόφωνων της χώρας, η οποία υποφέρει από κρίση ασφάλειας από πέρυσι.

Οι αποσχιστικές ομάδες επιδιώκουν την ανεξαρτησία τους από το γαλλικό πλειοψηφικό Καμερούν, αφού  μια σειρά ειρηνικών διαμαρτυριών κατά της περιθωριοποίησης, αντιμετωπίστηκε βίαια από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Οι αυτονομιστές επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια περιοχή αποκαλούμενη Ambazonia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...