Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Αυτόχθονη κατεβαίνει για Πρόεδρος του Μεξικού


sputniknews

Το Σάββατο, μια αυτόχθονη γυναίκα που υποστηρίζεται από το κίνημα Ζαπατίστας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατέβει ως ανεξάρτητη υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους στο Μεξικό.
Η υποψήφια Maria de Jesus Patricio Martinez  του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης Ζαπατίστας - μιας αριστερής πολιτικής και παραστρατιωτικής ομάδας από τη νοτιότερη μεξικανική πολιτεία Chiapas - είναι εκπρόσωπος του Εθνικού Συνδέσμου των Αυτοχθόνων, ενός οργανισμού που όπως ισχυρίζεται ο ιστότοπός τους είναι "ένας χώρος ενότητας,  προβληματισμού και οργάνωσης των αυτόχθονων λαών του Μεξικού ». 


Η Martinez, η οποία επελέγη τον Μάιο του 2017 για να συμμετάσχει στις εκλογές της 1ης Ιουλίου 2018, δεσμεύθηκε να διεξαγάγει την εκστρατεία της χωρίς κρατική χρηματοδότηση, ανέφερε το Reuters.


Σύμφωνα με αρκετές δημοσκοπήσεις, στους πρωτοπόρους  περιλαμβάνεται ο πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικό, ο αριστερός Andres Manuel Lopez Obrador, ο οποίος ήταν προεδρικός υποψήφιος δύο φορές νωρίτερα.

Το κυβερνών κεντρώο Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα του τωρινού  προέδρου Enrique Pena Nieto δεν έχει ακόμη επιλέξει υποψήφιο. 

Επί του παρόντος, 10 υποψήφιοι που για πρώτη φορά έχουν εγγραφεί ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι βρίσκονται στον αγώνα  για τις εκλογές του 2018, αν και τρεις δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για επίσημη εκστρατεία.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα ανεξάρτητο πρώην μέλος του Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης εγγράφηκε για να  συμμετέχει, ενώ το Σάββατο ο κυβερνήτης Nuevo Leon, Jaime Rodriguez, πρώην μέλος του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος, ανακοίνωσε επίσης την υποψηφιότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...