Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Άρχισε η αποζημίωση για τα θύματα στο Koshe της Αιθιοπίας

Αιθιοπία μοιράζονται $ 4 εκατ αποζημίωση των θυμάτων των θανατηφόρων κατολίσθηση
africanews
Οι αρχές στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, έχουν αρχίσει την εκταμίευση της αποζημίωσης σε πρόσωπα που επηρεάστηκαν από τη θανάσιμη κατολίσθηση που έπληξε τη χώρα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Η υπηρεσία στα Αμχαρικά της  Φωνής της Αμερικής (VOA)  αναφέρει ότι πάνω από 4 εκατομμύρια $ θα  εκταμιευθούν προσθέτοντας ότι τα κεφάλαια αντλήθηκαν από ιδιωτικές και κυβερνητικές δωρεές στον απόηχο της τραγωδίας.

Επίσημα αρχεία δείχνουν ότι 115 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατολίσθηση στο χώρο υγειονομικής ταφής Koshe. Αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν αναγκάζοντας τις αρχές να μεταφέρουν τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή.Η Αντίς Αμπέμπα έχει επίσης δηλώσει ότι η περιοχή θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα εργοστάσιο μετατροπής αποβλήτων σε ενέργεια.




Η περιοχή ήταν η μόνη εγκατάσταση υγειονομικής ταφής της πόλης και εκατοντάδες άνθρωποι ζούσαν κοντά στην χωματερή. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άτομα που έψαχναν για τρόφιμα και πράγματα που θα μπορούσαν να πωληθούν, όπως ανακυκλώσιμο μέταλλο.

«Υπήρχαν μεγάλες προσπάθειες για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν πτώματα που εξακολουθούν να είναι  θαμμένα κάτω [από τα σκουπίδια],»δήλωσε ο Εφραίμ Gizaw, επικεφαλής του Γραφείου  Εργατικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αντίς Αμπέμπα στη VOA .

Η άποψή του αναιρεί τη θέση των κατοίκων ότι τουλάχιστον 80 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Δεκάδες θύματα θάφτηκαν στην Εκκλησία του Abune Aregawi . Η άμεση αιτία του συμβάντος δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί από τις αρχές.

Το  έθνος του Κέρατος της Αφρικής κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το περιστατικό. Η Αιθιοπία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Αφρικής, αλλά ο αγώνας για να βιομηχανοποιηθεί έχει τροφοδοτήσει δυσαρέσκεια μεταξύ εκείνων που αισθάνονται ότι αφέθηκαν πίσω.

Τα επηρεαζόμενα πρόσωπα εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με το πακέτο αποζημιώσεων, κάποιοι είπαν οι αρχές εκπληρώνουν την υπόσχεσή τους για να τους, άλλοι ανησυχούν για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν στους καταυλισμούς επανεγκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...