Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ο αγωνιστής πάστορας Evan Mawarire παραπέμπεται σε δίκη

Ζιμπάμπουε διαμαρτυρίας πάστορας επιστρέφει στο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο

africanews
Το δικαστήριο  στο Χαράρε έχει θέσει τις  25 Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για τη δίκη κατά του ακτιβιστή πάστορα Evan Mawarire ο οποίος κατηγορείται για  βία και απόπειρα σαμποτάζ της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε.

Η δίκη θα αρχίσει στο Ανώτατο Δικαστήριο Χαράρε την εν λόγω ημερομηνία,ανακοίνωσε η Δικαστής Babra Chimboza  την Πέμπτη, παρά την έκκληση του Mawarire  να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Συνταγματικό Δικαστήριο, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
                          
Ο ίδιος επιμένει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα διαμαρτυρόμενος εναντίον της κυβέρνησης.

Ο Mawarire συνελήφθη από την αστυνομία το Φεβρουάριο του 2017 ενώ επέστρεφε από μια εξάμηνη εξορία στη Νότια Αφρική, όπου είχε καταφύγει αφού είχε για λίγο φυλακιστεί.



Ο πάστορας έγινε γνωστός , τον Απρίλιο του 2016 από τη δημοσίευση ενός βίντεο που γρήγορα έγινε δημοφιλές στο Διαδίκτυο στο οποίο εμφανίστηκε με τη σημαία της Ζιμπάμπουε τυλιγμένη για να καταγγείλει τη διαφθορά του καθεστώτος και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού.

Επίσης, κατηγορείται για τη χρήση των social media για να παροτρύνει τους πολίτες της Ζιμπάμπουε σε όλο τον κόσμο σε εξέγερση κατά του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση αφού πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα στη φυλακή.

Αν και δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα, ο Mawarire ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κατέβει στις γενικές εκλογές του 2018 κατά του προέδρου Μουγκάμπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...