Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Β' Ματθαίου-Αποστολικό Ανάγνωσμα-Την καρδιά εξετάζει ο Θεός

Αποτέλεσμα εικόνας για heart painting

Ο Θεός θα κρίνει δια του Ιησού Χριστού τις κρυφές σκέψεις των ανθρώπων,λέει ο Απόστολος Παύλος στη σημερινή αποστολική περικοπή απαντώντας σε ερώτηση των Χριστιανών της εποχής για την Κρίση των ανθρώπων από τον Θεό.

Ο Θεός δεν κρίνει τους ανθρώπους από τα έργα όπως αυτά φαίνονται αλλά από την καρδιά τους.Πολλοί άνθρωποι κάνουν έργα καλά με σκοπό όμως κακό.Είτε από κενοδοξία είτε επειδή θέλουν κάτι να κερδίσουν.Μπορεί να κοροϊδεύουμε τους ανθρώπους  αλλά δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμε τον Θεό.



Αυτός που δωρίζει για παράδειγμα ένα ποσό για να κερδίσει έτσι τον θαυμασμό των ανθρώπων και στη συνέχεια να μπορέσει να κερδίσει ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό ή να έχει κάποιο άλλο προσωπικό όφελος,δεν είναι ούτε φιλάνθρωπος ούτε σπουδαίος στα μάτια του Θεού.Το ίδιο και αυτός που νηστεύει ή προσεύχεται ή προσφέρει στην εκκλησία με οποιοδήποτε τρόπο μόνο και μόνο για να εισπράξει συγχαρητήρια ή για να δείξει πόσο ευσεβής είναι.

Όταν έρθει η ώρα της Κρίσης,όταν χωριστούν οι αμνοί από τα ερίφια,τότε θα δούμε πως ακριβώς οι τελευταίοι θα γίνουν πρώτοι και οι πρώτοι τελευταίοι.Ο Παράδεισος θα είναι γεμάτος εκπλήξεις.

7 σχόλια:

  1. Γεια σου Παπα-Κωστα μου! ο Νικος ειμαι! Εχει πολλη μεγαλη αληθεια η συγκεκριμενη διδαχη. Αυτο κιολας που με προβληματιζει εμενα ειναι και το κατα ποσο και εμεις που ζηταμε να ακολουθουμε το θελημα του Χριστου αν ξερουμε καλα τι κρυβουμε μεσα στη καρδια μας και αν εχουμε πληρη αυτογνωσια. Εδω αναρωτιεμαι αν συνδεεται η διδαχη με αυτο που λεει ο Ψαλμωδος "τα αδηλα και τα κρυδια της σοφιας σου εδηλωσας μοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πιο εύκολο να λέμε ότι ακολουθούμε το θέλημα του Χριστού παρά να κοιτάξουμε μέσα στο χάλι μας.

      Διαγραφή
  2. παντως αυτο που θαυμαζω ειναι οτι οι προφητες και οι Αγιοι του Χριστου ειχαν συλλαβει τις εννοιες Νους και Καρδια πολλοι πριν οι συγχρονοι Ψυχιατροι οπως ο Φρουντ διατυπωσουν τις εννοιες ασυνειδητο και υποσυνειδητο. Στην ουσια οπως διαπιστωσα παρακατω ολοι αυτοι κλεψαν τις διδασκαλιες των Πατερων περι θεραπειας της ψυχης και προσπαθησαν να τις περασουν σε ενα δικο τους δυτικο μοντελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου εχω και μια εκπληξη! Πολλοι σημερινοι καθηγητες ψυχιατρικης που εχουν αποδεχτει ουσιαστικα την επιρροη της Πατερικης διδασκαλιας στην ψυχοθεραπεια του Φρουντ γραψαν μια εργασια πανω σε αυτο που ειναι αναρτημενη στο διαδικτυο. Πληκτρολογησε στο google ΝΕΜΕΣΙΟΣ ΕΜΕΣΗΣ και θα σου βγαλει του αρθρο του mednet της Ιατρικης εταιρειας Αθηνων. Διαβασε τη οποτε μπορεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...