Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ελεύθερος ο γιος του Καντάφι

Muammar Gaddafi's son Saif al-Islam

presstv
Ο γιος του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι Σαΐφ αλ-Ισλάμ έχει απελευθερωθεί από μια ομάδα πολιτοφυλακής της Λιβύης  στα ανατολικά της χώρας μετά από έξι χρόνια σε αιχμαλωσία. Η ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται πολιτοφυλακή Αμπού Μπακρ Sediq , λέει ότι  ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ, απελευθερώθηκε  βάσει νόμου περί αμνηστίας που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο στην ανατολική πόλη του Τομπρούκ. 



Η απόφαση για την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι δεν ισχύει σε όλη τη Λιβύη καθώς η υποστηριζόμενη από τα ΗΕ κυβέρνηση της Τρίπολης εξακολουθεί να τον θεωρεί εγκληματία πολέμου λόγω του ρόλου του στην αιματηρή καταστολή των διαμαρτυριών υπέρ της δημοκρατίας τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας του πατέρα του. Εν τω μεταξύ, ένα δικαστήριο τον καταδίκασε ερήμην σε θάνατο το 2015 για το ίδιο θέμα.Η απελευθέρωση του Σαΐφ αλ-Ισλάμ έχει ήδη προκαλέσει εικασίες σχετικά με το εάν και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την τρέχουσα κρίση στη Λιβύη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...