Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Τουρκάλα Ακαδημαϊκός,απεργός πείνας:Η πείνα μας,φωνή για δικαιοσύνη!

Letter from Nuriye Gülmen, Turkey's jailed dismissed academic on hunger strike
birgun
Την 109η ημέρα απεργίας πείνας της, η απολυμένη Τουρκάλα  ακαδημαϊκός Τουρκίας η οποία είχε φυλακιστεί για περισσότερο από ένα μήνα κυκλοφόρησε ένα e-mail, όπου είπε «Αν η ανησυχία είναι για την πείνα μας, τότε, δεν θα πρέπει καν να το αναφέρουμε σε έναν κόσμο όπου τα παιδιά ξυπνούν τα πρωινά των γιορτών πεινώντας!»

Η Ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο δάσκαλος δημοτικού σχολείου Semih Özakça είναι δύο εκπαιδευτικοί στην Τουρκία - ανάμεσα σε χιλιάδες - που έχουν απολυθεί με εντολή  ενός έκτακτου διατάγματος. Ενώ η απεργία πείνας τους, την οποία άρχισαν για να ζητήσουν τις δουλειές τους πίσω, έχει ήδη φτάσει την 100η ημέρα της, έχουν επίσης περάσει περισσότερο από ένα μήνα αυτής της περιόδου στη φυλακή, από το πρωί της 22ης Μαΐου, όταν τα σπίτια τους δέχθηκαν επιδρομή από την αστυνομία σε μια πρωινή επιχείρηση.

Αν και ο αγώνας τους έχει προξενήσει μεγάλη ανησυχία τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας δεν έχουν δώσει  μεγάλη προσοχή, αν έχουν δώσει καθόλου.

Turkey’s dismissed educators leave behind 100th day in their hunger strike

Η επιστολή της  Nuriye Gülmen, που έγραψε για την 105η ημέρα της απεργίας πείνας της, έχει ως εξής:

«Σήμερα είναι 21η Ιουνίου. Είμαστε στην 105η μέρα απεργίας πείνας μας. Την Κυριακή (Ιούνιος 25), οι Μουσουλμάνοι θα γιορτάσει το  Eid.

Και, θα βιώσω  το πρώτο μου Eid μακριά από την οικογένειά μου και τους αγαπημένους μου. Αυτή θα είναι και η πρώτη γιορτή για μένα που θα περάσω πεινώντας.

Τι θα μπορούσε η πείνα μας να σημαίνει πραγματικά σε έναν κόσμο όπου εκατομμύρια παιδιά πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένα κάθε βράδυ και όπου εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο είναι πεινασμένοι για δικαιοσύνη; Εάν η ανησυχία είναι για την «πείνα» μας, τότε, δεν θα πρέπει καν να το αναφέρουμε σε έναν κόσμο όπου τα παιδιά ξυπνούν τα πρωινά των γιορτών πεινώντας! Αλλά σήμερα, αυτό που σημαίνει η πείνα μας είναι κάτι πολύ πέρα ​​από την πείνα που αισθανόμαστε  στο στομάχι. Η πείνα που περνάμε είναι μια προσπάθεια να γίνει  η φωνή όλων των ανθρώπων που πεινούν για δικαιοσύνη, ψωμί, και τιμή στην τρέχουσα κρίση στον κόσμο, στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, όπου ο ιμπεριαλισμός έχει κάνει όλους τους ανθρώπους του κόσμου να πληρώσουν ένα τίμημα .

Το φετινό Eid δεν θα είναι οι καλύτερες διακοπές που είχαμε ποτέ. Θα γιορτάσουμε τις καλύτερες μέρες, όταν οι άνθρωποι θα είναι ικανοποιημένοι με τη δικαιοσύνη. Αλλά για τώρα, θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε πώς να γιορτάσουμε με αυτά που έχουμε.

Θα γιορτάσουμε την επερχόμενη γιορτή με τη χαρά του να ζεις με ακεραιότητα. Θα τη γιορτάσουμε με χαρά κάτω από τον ίδιο ουρανό με όλους αυτούς τους «καλούς πολεμιστές» του συνεχιζόμενου αγώνα να κερδίζει κάποιος το ψωμί του με τιμή.

Η πείνα μας την 109η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά του κόσμου που ξυπνούν τα γιορτινά πρωινά  πεινώντας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επ- Ανάσταση

  Η επανάσταση χωρίς την Ανάσταση δε μπορεί να υπάρξει αλλά και η Ανάσταση τροφοδοτεί επαναστάσεις. Όταν ο θάνατος νικιέται δε θα μπορούσαν ...