Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών στον Λίβανο

Λιβανέζοι στρατιώτες περιπολούν κοντά στην περιοχή των βομβιστικών επιθέσεων στο χριστιανικό χωριό QAA, στα σύνορα με τη Συρία, 28 Ιουνίου, 2016. (Φωτογραφία από το Reuters)
presstv

Οι λιβανικές αρχές έχουν συλλάβει επτά ύποπτους τρομοκράτες που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση takfiri Daesh , εξαρθρώνοντας το δίκτυο τρομοκρατίας τους και ματαιώνοντας  μια σειρά από προγραμματισμένες μαζικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με μια δήλωση που εκδόθηκε  την Παρασκευή από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας, την υπηρεσία πληροφοριών του Λιβάνου, οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης από τη Γενική Διεύθυνση Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας.

Πρόσθεσε ότι οι κρατούμενοι περιελάμβαναν έναν Υεμένιο, ένα Σύριο και πέντε Παλαιστίνιους υπηκόους, οι οποίοι ομολόγησαν ότι σχεδίαζαν μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών εναντίον των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτών. Τρεις από τους υπόπτους είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν με την κατηγορία της τρομοκρατίας, πρόσθεσε η δήλωση.




«Τα μέλη του δικτύου είχαν λάβει οδηγίες και επικοινωνούσαν με τους διοικητές τους από το Λίβανο», κυρίως από το Ain al-Hilweh και την περιοχή Burj al-Barajneh στα νότια της πρωτεύουσας Βηρυτού, αποκάλυψε  περαιτέρω η δήλωση.
Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας, οι σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις  στόχευαν διάφορα μέρη του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένων  του στρατοπέδου προσφύγων Ain al-Hilweh και τη βόρεια πόλη της Τρίπολης.


Ένας Λιβανέζος αξιωματούχος ασφαλείας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι οι ύποπτοι είχαν τεθεί υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...