Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ταυρομαχίες στην Κορέα μεταξύ οικολόγων ακτιβιστών και κυβερνήτη!

koreatimes

Jung Min-ho 

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων συγκρούονται με μια τοπική κυβέρνηση για τα σχέδιά της να κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο ταυρομαχιών. 

Οι ακτιβιστές έχουν ζητήσει την κυβέρνηση της Πόλης  Τζέονγκέουπ να αποσύρει το σχέδιό της, που λένε ότι θα προωθήσει «τίποτα παραπάνω από την κακοποίηση των ζώων.» 

Η σύγκρουση άρχισε όταν η κυβέρνηση της πόλης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να επενδύσει 11,3 δισ γουόν ($ 10 εκατομμύρια) σε κτιριακές εγκαταστάσεις για την προώθηση της κτηνοτροφικής βιομηχανίας ως μέρος της προσπάθειας για την προσέλκυση τουριστών. 



Αλλά οι ακτιβιστές έχουν εκφράσει ανησυχίες, λέγοντας ότι δεν θέλουν να δουν την πόλη τους να γίνει ένα κομβικό σημείο της «κρίσιμης  παράδοσης», στην οποία οι ταύροι κακοποιούνται στον ανταγωνισμό. Επίσης, ανησυχούν ότι οι εγκαταστάσεις θα δελεάσουν τους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, σε τυχερά παιχνίδια κοντά στο ριγκ. 

Οι ακτιβιστές έχουν πραγματοποιήσει διαδηλώσεις κοντά στο κυβερνητικό κτίριο της πόλης και μοίραζαν φυλλάδια στους δρόμους για να πείσουν περισσότερους ανθρώπους να ενωθούν μαζί τους.

Τα φιλελεύθερα κόμματα  Δικαιοσύνης και Πράσινων στήριξαν την κίνησή τους. 

«Πολλοί ταύροι υποφέρουν από παραφούσκωμα καθώς οι ιδιοκτήτες τους, τους αναγκάζουν να τρώνε υπερβολικά για τις ταυρομαχίες,» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κόμμα των Πρασίνων. «Μπορούν επίσης να υποφέρουν λόγω της έντονης θερμότητας καθώς μετακινούνται από τη μια πόλη στην άλλη κατά τη διάρκεια της εποχής των ταυρομαχιών.» 

«Όλα αυτά είναι μια πράξη κακοποίησης των ζώων.»Αλλά η κυβέρνηση της πόλης πιστεύει ότι οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται στο λάθος θεσμό, λέγοντας ότι απλώς προσπαθεί να κάνει πιο εύκολο για τους ανθρώπους να απολαύσουν ταυρομαχίες, οι οποίοι είναι νόμιμοι στην Κορέα. 

Οι ταυρομαχίες είναι μέρος του πολιτισμού της χώρας για μεγάλο χρονικό διάστημα, και η πόλη διεξάγει φεστιβάλ ταυρομαχιών από το 1996, το  οποίο θα συνεχιστεί - με ή χωρίς τις νέες εγκαταστάσεις. 

«Επιπλέον, σε αντίθεση με τις ισπανικές ταυρομαχίες, δεν σκοτώνουν τους ταύρους,» είπε ένας αξιωματούχος της πόλης. «Οι ανησυχίες σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια είναι επίσης υπερβολικές γιατί δεν σχεδιάζουμε να πουλήσουμε εισιτήρια.» 

Στην πραγματικότητα, οι ταύροι σπάνια πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Ο αγώνας τελειώνει μόλις ένας υποχωρήσει. Οι άνθρωποι δεν επιτρέπονται στο ρινγκ. 

Οι άνθρωποι στη βιομηχανία της κτηνοτροφίας υποστηρίζουν επίσης το σχέδιο της κυβέρνησης της πόλης. 

Λένε ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι πολύ χρήσιμες για την ενίσχυση του ονόματος της Τζέονγκέουπ ως ένα κομβικό σημείο του κλάδου της κτηνοτροφίας, στον οποίο πάνω από το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της εργάζεται. 

Αν η κυβέρνηση της πόλης προχωρήσει  με το σχέδιο, το οποίο είναι πιθανό, το κατασκευαστικό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...