Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Η καλή λειτουργία μιας χώρας εξαρτάται...

Σχετική εικόνα

"Μην ανησυχείτε για το αύριο".Αυτή είναι η εντολή του Θεού,της οποίας την ηχώ συναντάμε σχεδόν σε όλες τις θρησκείες του κόσμου.Η εξασφάλιση της επιβίωσης σε μια καλά οργανωμένη κοινωνία πρέπει να είναι,και είναι στ'αλήθεια,το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.Στην πραγματικότητα,το κριτήριο που μας επιτρέπει να επαληθεύσουμε την καλή λειτουργία μιας χώρας δεν είναι ο αριθμός των εκατομμυριούχων που ζουν σ' αυτήν,αλλά το γεγονός ότι κανένας από τους κατοίκους της δεν υποφέρει από την πείνα.

Γκάντι,Θρησκεία και Αλήθεια/Οικονομία και Ηθική,εκδ.Ροές

1 σχόλιο:

  1. ...μάλλον, "ξέφυγε" του Γκάντι κάτι:
    η εντολή του Θεού στο Ευαγγέλιο είναι ξεκάθαρη " Ζητείτε δε κατά πρώτον και κύριον λόγον την βασιλείαν του Θεού και την αρετήν που θέλει από σας ο Θεός," και ως αποτέλεσμα αυτού, και όχι βέβαια ως εντολή, φίλε Γκάντι, καταλήγει ο λόγος του Χριστού "...λοιπόν μη καταληφθήτε ποτέ από την ανήσυχον μέριμναν δια τας ανάγκας της αυριανής ημέρας." (Ματθ. 6 33,34)
    Μανία τους, βρε αδελφέ, αυτοί οι φιλόσοφοι να απομονώνουν ότι τους αρέσει για να φτιάχνουν την ... σαλάτα τους !!! "...συναντάμε σχεδόν σε όλες τις θρησκείες του κόσμου" (sic).
    Τώρα που είπα για σαλάτα μεσημεριάτικα ...καλή όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...