Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Σουρεαλιστικοί Κυθήριοι 5:Ο Mediaρχης

Σχετική εικόνα

Αισίως φτάσαμε στο πέμπτο μέρος των Σουρεαλιστικών Κυθηρίων. Να θυμίσω πως τα κείμενα είναι χαλαρά συνδεδεμένα με την πραγματικότητα και κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.Στο τέλος της σειράς θα αυτοπροσωπογραφηθώ ηρωικώς!

Ήρθε η ώρα του μοναδικού,τους ενός,αυτού που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλους!Του mediaρχη. Αυτός είναι ο κυρίαρχος της ενημέρωσης του νησιού.Είναι εξέχον(όχι και τόσο...) μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου,έχει ένα τεράστιο όμιλο δικό του,τον οποίο μεταμφιέζει σε μπλογκ,και από αυτό το μετερίζι ασκεί μαχόμενη δημοσιογραφία.Μαχόμενη,όχι πάντα διασταυρωμένη.


Μαχητικός και αμερόληπτος,παίρνει πάντα το μέρος του νόμου και της τάξης όπως αυτές οι αξίες εκφράζονται στο πρόσωπο του Mayor.Έχει άποψη για κάθε τι στο νησί κι ας μην μένει εδώ.Δε χρειάζεται καθώς τον ενημερώνει η ίδια η πολιτική αρχή του τόπου.Ανά πεντάλεπτο.Δ-Ι-Α-Π-Λ-Ο-Κ-Η σας λέω και κλαίω.Πολλές φορές μπερδεύονται οι αναγνώστες πότε γράφει ο Big M και πότε ο Mediaρχος!Ευτυχώς που υπάρχουν εκφραστικά,γραμματικά,ορθογραφικά και άλλα λάθη στα οποία υποπίπτει λόγω δημοσιογραφικού πάθους και βγαίνει μια άκρη.


Πολιτικά η θέση του είναι λίγο περίεργη.Για κάθε άρθρο που υποστηρίζει την κυβέρνηση(συνήθως από το Κουτί της Πανδώρας),υπάρχει κι ένα άρθρο που για το ίδιο θέμα την κατακεραυνώνει(συνήθως από το liberal).Ένα είδος πολιτικής σχιζοφρένειας ή να τους έχουμε όλους ευχαριστημένους(απορρέει από την ιδεολογία του Κυθηραϊσμού,θα τα πούμε κι αυτά).

Αυτός είναι ο Πίκος Απίκος της ονειρεμένης Φρουτοποίας μας.Αυτός ο εργολάβος κατευθυνόμενης γραφής.Αυτός ο φάρος δημοσιογραφικής μεροληψίας.Το Πούλιτζερ δεν του έχει δοθεί μόνο και μόνο επειδή η παγκόσμια συνωμοσία έχει βάλει στόχο το άμοιρο νησάκι μας(τους).Υποκλινόμαστε ευσεβώς!

2 σχόλια:

  1. Το δελτίο τύπου της Χαρχουδικής Δημοκρατίας

    https://youtu.be/j9bh4WZ6jHs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βγήκε μόνος του βέβαια ο Δήμαρχος.Κάποιοι τον επέλεξαν και αυτόν και όλο το πράγμα που θέλει να περάσει.Να μη μιλήσω για τις εναλλακτικές που υπήρχαν.Ο πρώην δήμαρχος(μετά από οκτώ χρόνια με φυσιολογική φθορά και κόντρες) ενώ για τους άλλους δύο να μη μιλήσω καλύτερα.
      Ό,τι παράγει ο τόπος.

      Διαγραφή

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...