Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Κούρδισσα δημοσιογράφος και ζωγράφος συνελήφθη στην Τουρκία

Journalist Zehra Doğan from Turkey's shut-down JINHA arrested

Η Εκδότης του Τουρκικού -κατηργημένου- Jinhu (Jin Πρακτορείο Ειδήσεων) Ζεχρά Dogan συνελήφθη σήμερα (12 Ιουνίου) στην εθνική οδό μεταξύ των νοτιοανατολικών επαρχιών Ντιγιαρμπακίρ και Μαρντίν ενώ ταξίδευε προς το Μαρντίν από το Ντιγιαρμπακίρ για να δει την οικογένειά της.
Η Dogan είχε συλληφθεί ξανά στις 23 Ιουλίου του περασμένου έτους με βάση το νόμο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που πέρασε μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Έχοντας κατηγορηθεί - με βάση μαρτυρίες «ανώνυμων μαρτύρων» - ως «μέλος τρομοκρατικής ομάδας»και για «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας», η Ντογκάν ήταν υπό κράτηση μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2016, όταν το δικαστήριο αποφάσισε να  αφεθεί ελεύθερη με όρους  σύλληψης χωρίς δίκη .


Στις 2 Μαρτίου το δικαστήριο την καταδίκασε σε δύο χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση, επειδή μοιράστηκε τα σχέδια που είχε ζωγραφίσει  από την περιοχή Nusaybin του Μαρντίν στα social media και για την αναφορά στις σημειώσεις της 10χρονης  Elif Akboğa.
δημοσιογράφος-of-Τουρκία-s-παύσης λειτουργίας-γραφείο-to-δηλητήριο για να Jinhu-γεννημένος-συνελήφθη-302168 - 1.
Ζωγραφιά από τη δημοσιογράφο Ζεχρά Dogan , η οποία είναι επίσης απόφοιτος καλών τεχνών, που απεικονίζει την καταστροφή που προκαλείται από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις  των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...