Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Σουρεαλιστικοί Κυθήριοι 6:Ο Ευεργέτης

Αποτέλεσμα εικόνας για rich man clipart

Μετά από ένα σχετικό διαλειμματάκι,επιστρέφω στην επικολυρική σειρά Σουρεαλιστικοί Κυθήριοι με μια μορφή που αξίζει να σεβόμαστε:Τον Ευεργέτη!

Ο Ευεργέτης ξεχωρίζει από τους άλλους Κυθήριους που "πιάσαν την καλή" σε μακρινές θάλασσες και ηπείρους.Γιατί αυτός και μόνο,ξεφτυλίζει θεσμούς,νόμους και παρλαπίπες καθημερινά.

Συνήθως οι πλούσιοι Κυθήριοι του εξωτερικού κάνουν δωρεές και κρατάνε γενικά χαμηλό προφίλ ή τέλος πάντων κερδίζουν κάποιες επικερδείς συμφωνίες.
Όχι αυτός όμως.Αυτός τα παίζει τα πούλια αλλιώς. Κυκλοφορεί με μηχανή Χάρλεϊ,ζώνη,δερμάτινο και μοιάζει με τον κομήτη Χάλεϋ!Είναι ευεργέτης και το λέει.Περιπατά και περιμένει όλοι να είναι έτοιμοι να του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.Οι νόμοι,ηθικές αρχές κλπ ισχύουν για τους αλλουνούς,όχι γι'αυτόν!



Κι εδώ είναι η ξεχωριστή ομορφιά των Κυθήρων.Εκεί όλοι οι διαπρύσιοι κήρυκες του νόμου,της τάξης και της ηθικής την κάνουν γυριστή.Δεν είδαν,δεν άκουσαν,δεν ξέρουν γιατί μιλάμε.

Και τι έγινε που ο θείος χτύπησε μια γυναίκα,που μόλις είχε γεννήσει,με το αυτοκίνητο;Αφού είναι θείος του Ευεργέτη,τι δεν καταλαβαίνετε;Τι πειράζει που μπερδεύει παπά 70 χρονών με κοπέλα;Άλλο η οδήγηση!Άντε ,του πήραμε το αυτοκίνητο(να σας κάνουμε τη χάρη)και του δώσαμε ηλεκτροκίνητο!Αλίμονο σε αυτόν που θα πέσει απάνω του και θα τον τρέχουνε.

Και βέβαια κυνηγάμε την αμαρτία όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε.Αλλά βρε αδερφέ...Ευεργέτης,διάκριση,κλπ.

Είμαστε οικολόγοι!Γι'αυτό και όταν μας λέει ότι θα σκοτώσει τις γάτες τις μαζεύουμε από το μέρος που τον ενοχλούν!Ο Ευεργέτης είναι αφού.Και για την κεραία κινητής που έβαλε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι,τον κόσμο θα ξεσηκώναμε αλλά τα πυροτεχνήματα που σκάμε την Ανάσταση και τα βλέπουν οι τουρίστες ποιος θα τα πληρώσει μετά;

Το χρήμα μιλά λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι,στα Κύθηρα  για την ακρίβεια(χρήμα-ακρίβεια,το πιάσατε ,ε;) φωνάζει,και ο Ευεργέτης το χρήμα το 'χει και το κουνά στα μούτρα όλων.Το φυσάει με τον καπνό του πούρου και αρωματίζει το χώρο και το χωριό.Όλοι ξεχνάνε βρισιές,παρανομίες,ανηθικότητες και άλλα και του τραγουδούν γλυκά κάτω από το σεληνόφως: ♫είσαι η ελπίδα μας,πήδα-πήδα-πήδα μας!♬




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...