Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων σε Αγγλία-ΗΠΑ

Λονδίνο: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πιστούς που έβγαιναν από τζαμί - Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες
Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες, όταν ένα βαν έπεσε πάνω σε περαστικούς κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου, ενώ το περιστατικό αυτό, διερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.
«Υπάρχει ένας νεκρός από το περιστατικό αυτό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία, που ανακοίνωσε επίσης, ότι οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του περιστατικού.
Ο 48χρονος οδηγός που απομονώθηκε από το πλήθος, συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου και θα εξεταστεί από ψυχιάτρους.
Το περιστατικό αυτό, εντοπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση από την αστυνομία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.


Η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου. Η εφημερίδα Sun είπε ότι ένα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.
"Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια", είπε η αστυνομία του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι "έχει συλληφθεί ένα άτομο".
Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς κοντά στο πάρκο και σε κτίριο που έχει σχέση με το τέμενος.
Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο.
Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αυτό, αποτελεί μία ένδειξη ισλαμοφοβίας.
Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας καλεί τις αρχές ν'αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.
O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.
Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, ενώ δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι εκτός του 48χρονου οδηγού του βαν
Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, ανέφερε σε ανάρτηση της στο Twitter, ότι στο αρχικό στάδιο των ερευνών για την επίθεση με το βαν στην περιοχή Φίνσμπουρι Παρκ στο Βόρειο Λονδίνο, δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι εκτός από τον 48χρονο οδηγό του μικρού φορτηγού που συνελήφθη.
Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται. 


thepressroom
Μια 17χρονη μουσουλμάνα απήχθη έξω από τέμενος στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ και δολοφονήθηκε, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο για την δολοφονία της νεαρής το πτώμα της οποίας βρέθηκε πεταμένο σε λίμνη, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η επίθεση προκάλεσε θλίψη και τρόμο στην μουσουλμανική κοινότητα, η οποία είχε συγκεντρωθεί για να προσευχηθεί στο τέμενος λόγω του Ραμαζανίου.
Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί όταν το θύμα με φίλες του που έφευγαν από το τέμενος ενεπλάκησαν σε διένεξη με τον οδηγό αυτοκινήτου στην κοινότητα του Στέρλινγκ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της κομητείας του Φέρφαξ.
Κάποια στιγμή ο οδηγός βγήκε από το όχημά του και επιτέθηκε στο κορίτσι, σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι φίλες της έτρεξαν για να γλιτώσουν από την επίθεση του άνδρα και αργότερα κατήγγειλαν στις αρχές την εξαφάνισή της με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό της στις κομητείες του Φέρφαξ και του Λάουντουν.
Περίπου στις 15.00 βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας, που φέρεται ότι ανήκε στην 17χρονη, σε λίμνη του Στέρλινγκ, σύμφωνα με την αστυνομία.
Στην διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό της οι αρχές σταμάτησαν έναν οδηγό ο οποίος "οδηγούσε ύποπτα στην περιοχή" και τον συνέλαβαν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο άνδρας αυτός είναι ο 22χρονος Ντάργουιν Μαρτίνες Τόρες.
Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία εις βάρος του Τόρες και οι αρχές δεν αποκλείουν να πρόκειται για έγκλημα μίσους.
Ο αριθμός των επιθέσεων εις βάρος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 57% το 2016 φθάνοντας στις 2.213, από 1.409 που ήταν το 2015, ανέφερε σε έκθεσή του τον περασμένο μήνα το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...