Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τελικά τα κατάφεραν!Ιεραρχία στις 27 Ιουνίου

ierarxias1

romfea
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας στις 27 Ιουνίου αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες η έκτακτη ΔΙΣ, που συνεδριάζει αυτή την ώρα στο Συνοδικό Μέγαρο.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι υπήρξαν αντιδράσεις μεταξύ των Συνοδικών Αρχιερέων, μερικοί από αυτών δεν ήθελαν την σύγκληση της Ιεραρχίας.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος πάντως έρχεται να συγκληθεί λίγες ώρες μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ των νέων προγραμμάτων σπουδών στο Δημοτικό το Γυμνάσιο και Λύκειο για τα Θρησκευτικά.

Τέλος να σημειωθεί ότι δεν έγινε συζήτηση για την παραίτηση Γέρων Μητροπολίτη, η οποία βρίσκεται σε συρτάρι του Συνοδικού Μεγάρου και θα βγει την κατάλληλη στιγμή.

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΔΙΣ:


Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προκειμένου να ενημερωθεί περί των Προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετά την έκδοσιν των νέων Φ.Ε.Κ.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η εργασία της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής της Εκκλησίας και η συνεργασία Της με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχαν ως αποτέλεσμα την κατάργηση των παλαιών Φ.Ε.Κ. και την δημοσίευση νέων για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Κατόπιν τούτου η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ομοφώνως την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουνίου προς ενημέρωση του Σώματος σχετικώς.

2 σχόλια:

  1. Κατάφεραν ΤΙ ?

    Αφού λέει ότι θα γίνει "προς ενημέρωση", άρα ΟΧΙ προς ψήφιση!!!

    Οι αποφάσεις πάρθηκαν, και απέμεινε να ανακοινωθούν.

    Είναι ακριβώς το ίδιο σενάριο με την σύνοδο του Κολυμπαρίου. Δεν ψηφίζει η ιεραρχία, αλλά αφού το επεξεργάστηκε τριμελής επιτροπή, αποφασίζει η ΔΙΣ.

    π. Βασίλειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι θα γίνει ενημέρωση και θα παρθεί κάποια απόφαση για συγκεκριμένες δράσεις.Θα δούμε.Μην είσαι κι εσύ τόσο απαιτητικός!

      Διαγραφή

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...