Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ο Καυκάσιος ποιμενικός

Why is the Caucasian Shepherd such a unique dog?

georgianjournal.ge

Ο Καυκάσιος ποιμενικός είναι ένα αυτόχθονο είδος που προέρχεται από την περιοχή του Καυκάσου. Στο παρελθόν, αυτό το σκυλί χρησίμευε για τη φύλαξη φρουρίων στη Σιβηρία. Σήμερα συνοδεύουν τους βοσκούς και προστατεύουν τα εδάφη και τα σπίτια. Τα περισσότερα είδη των σκύλων εκπαιδεύονται για να φρουρούν ή να υπερασπίζονται, ενώ τα ποιμενικά γεννιούνται με αυτές τις δεξιότητες. 


geotv.ge
Καυκάσιοι ποιμενικών, Φωτογραφία ευγενική προσφορά : www.zooclub.ambebi.ge

Οι ποιμενικοί ζουν περίπου 10-12 χρόνια. Η μέση διάρκεια ζωής του σκύλου εξαρτάται από το πως τον προσέχουν τα αφεντικά του. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η αφοσίωση στον κύριό του, η επιθετικότητα προς τους άγνωστους ανθρώπους και η συνειδητοποίηση των ορίων και των εδαφών της επικράτειάς του. 
geotv.ge
Γεωργιανοί ποιμενικοί, Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση : www.agrokavkaz.ge

Ο διάσημος κυνολόγος Aleksandre Mazoveri εξέτασε τους ποιμενικούς του Καυκάσου τη δεκαετία του '50 και έδωσε τις περιγραφές του καθενός από τους τύπους. Καθιέρωσε τα πρότυπα του ποιμενικού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο πιο όμορφος τύπος ποιμενικού σκύλου είναι ο γεωργιανός . Ο  Γεωργιανός ποιμενικός έχει μεγάλο κεφάλι και στήθος, μεγάλο κορμό και παχύ, πυκνό τρίχωμα. 
 geotv.ge
Γεωργιανοί ποιμενικοί, Φωτογραφία ευγενική παραχώρηση : www.agrokavkaz.ge

Γενικά, οι ποιμενικοί είναι αρπακτικά ζώα και τρώνε κρέας. Αλλά αυτές τις μέρες τους ταϊζουν με τεχνητή τροφή για σκύλους. Πρέπει να ζουν σε ανοιχτό χώρο και όχι σε σπίτι ή σε συγκρότημα διαμερισμάτων. Δεν πρέπει να περπατούν σε πάτωμα. Πρέπει να βγαίνουν για βόλτες. Όποιος σχεδιάζει να έχει τέτοιο σκυλί θα πρέπει πρώτα να εξετάσει εάν μπορεί να του προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης. 

Πρώτη φωτογραφία ευγενική προσφορά: www.canophilia.wordpress.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειλικρινά

  Πολλοί άνθρωποι ζητούν να τους πεις ειλικρινά τη γνώμη σου γι' αυτούς. Κι όταν τους τη λες, δε σου ξαναμιλάνε ποτέ. Αν η ειλικρίνεια ε...