Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ποροσένκο:Η στρατηγική του Πούτιν μετατρέπεται τώρα σε ένα πλήρες φιάσκο

Putin's strategy a complete fiasco - Poroshenko
ukrinform.net

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η στρατηγική της πολιτικής του Ρώσου Προέδρου είναι πλέον ένα πλήρες φιάσκο.
Το δήλωσε σε μια συνέντευξη με το τηλεοπτικό κανάλι ZIK.

"Η στρατηγική του Πούτιν μετατρέπεται τώρα σε ένα πλήρες φιάσκο - δεν έχει συμμάχους στον κόσμο, λυπάται πολύ που έχει χάσει την εκκλησία, έχει μια βαθιά οικονομική κρίση. Δεν μπορεί και δεν θα εξηγήσει σε κανέναν γιατί έγινε αυτό όταν η Ουκρανία ήταν ένα φιλικό γειτονικό κράτος ", ανέφερε ο Ποροσένκο.

Την ίδια στιγμή, ο Ποροσένκο δήλωσε ότι τα σχέδια του Πούτιν περιλάμβαναν στρατιωτικό σενάριο για την επιστροφή του Ντόνμπας, αλλά πρόσθεσε ότι η Ουκρανία δεν θα το επιτρέψει αυτό.


"Σύμφωνα με τις κοινωνιολογικές έρευνες, πάνω από το 60% των Ουκρανών θέλει να επιστραφούν τα εδάφη με πολιτικό και δημοκρατικό τρόπο, μόνο το 11% των Ουκρανών προτείνει να γεμίσει το Donbas με αίμα και την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης.Διαφωνώ κατηγορηματικά με αυτό .Δεν θα επιτρέψω να επαναληφθεί στο Donbas το σενάριο  του Grozny, όταν η πόλη καταστράφηκε και εκατοντάδες χιλιάδες σκοτώθηκαν.Γιατί; Γιατί  είναι Ουκρανοί , είναι  πολίτες μας, αυτό θέλει ο Πούτιν και αυτό είναι ένα δώρο που δεν θα του το δώσουμε ποτέ  ", είπε.

Ο Ποροσένκο επίσης σημείωσε ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί είναι ενάντια στην «ειρήνη με όρους  συνθηκολόγησης» και σημείωσε ότι είναι η παγκόσμια αλληλεγγύη με την Ουκρανία που συμβάλλει στην ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και πιέζει τον Πούτιν να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να δεχθεί και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του στη συμφωνία του Μινσκ  .

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων κατοχής τα σημερινά προσωρινά κατεχόμενα εδάφη θα επιστρέψουν στην Ουκρανία πολύ γρήγορα και αποκλειστικά με  πολιτικά και διπλωματικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...