Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Το Taekwondo στη "μάχη" για τη συνεργασία Νότιας και Βόρειας Κορέας

Αποτέλεσμα εικόνας για taekwondo demonstration

koreatimes.co

Μια  αντιπροσωπεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας Taekwondo (WT) έφυγε από τη Σεούλ για την Πιονγκγιάνγκ την Τρίτη για να πραγματοποιήσει μια επίδειξη taekwondo  και να συζητήσει θέματα συνεργασίας με τους Βορειοκορεάτες. 

Η 49μελής αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της WT Choue Chung, θα φτάσει στην Πιονγκγιάνγκ μέσω του Πεκίνου. Η αντιπροσωπεία θα παραμείνει στην Πιονγκγιάνγκ μέχρι το Σάββατο, αφού  έλαβε πρόσκληση από τη Διεθνή Ομοσπονδία  taekwondo (ITF) με έδρα τη Βόρεια Κορέα. 


Η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει ομάδα επίδειξης που αποτελείται από 18 ασκούμενοι του taekwondo  από την Νότια Κορέα και τέσσερις προπονητές και βοηθητικά μέλη του προσωπικού. Θα έχουν μια αποκλειστική παρουσίαση μιας ώρας στο Taekwondo Hall στην Πιονγκγιάνγκ την Τετάρτη και θα παρουσιάσουν κοινή επίδειξη με την ομάδα επίδειξης του ITF την Παρασκευή.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο που  ομάδα επίδειξης WT με έδρα τη Σεούλ εμφανίζεται  στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας. Εκείνο τον μήνα, η ομάδα επίδειξης επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ με μια καλλιτεχνική ομάδα της Νότιας Κορέας και επίσης εμφανίστηκε δύο φορές. 

Η αντιπροσωπεία έχει επίσης πέντε αλλοδαπούς, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα της  WT Hoss Rafaty. 

Η WT ελπίζει ότι η επίσκεψη στην Πιονγιάνγκ θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία της με την ITF. Τον Απρίλιο, τα εκτελεστικά μέλη της WT δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι στην Πιονγιάνγκ για λόγους προγράμματος  , αλλά αυτή τη φορά, ο αρχηγός της WT Choue θα ηγηθεί των συζητήσεων. 

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η WT μπορεί να εμφανιστεί ξανά στην Πιονγκγιάνγκ", δήλωσε ο Choue στο Διεθνές Αεροδρόμιο Gimpo στη Σεούλ. "Μέσω αυτής της επιδείξεως   taekwondo, ελπίζω ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των δια-κορεατικών σχέσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...