Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Για τα γενέθλια του, ο Βούλγαρος Πατριάρχης ζήτησε να καταθέσουν χρήματα στους λογαριασμούς του νοσοκομείου Sheinovo της Σόφιας

ΣΟΦΙΑ | ANGEL BONCHEV Με αρχιερατικό συλλείτουργο στο καθολικό της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Τρόϊαν γιόρτασε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας τα 73α γενέθλια του Προκαθημένου της.
Το συλλείτουργο τελέσθηκε προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βέλικου Τίρνοβο Γρηγόριου συμπροσευχομένου του Πατριάρχη Νεόφυτου ο οποίος όπως δήλωσε αργότερα, εορτάζει κάθε χρόνο τα γενέθλιά του στο συγκεκριμένο μοναστήρι, διότι: «Σε αυτό το μοναστήρι έγινα μοναχός το 1973».
Για τον Πατριάρχη Νεόφυτο η συγκεκριμένη μονή, η οποία πρόσφατα ανακαινίσθηκε, έχει ιδιαίτερη σημασία και λόγω της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας που φυλάσσεται εκεί.

Στους πιστούς που έσπευσαν να ευχηθούν για τα γενέθλια του, ο Βούλγαρος Πατριάρχης ζήτησε να καταθέσουν χρήματα στους λογαριασμούς του νοσοκομείου Sheinovo της Σόφιας, ώστε να αγοραστεί αιματοδιαγνωστικός εξοπλισμός.
Ο από Ρούσε Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος έχει γεννηθεί στη Σόφια το 1945 ενώ Πατριάρχης εξελέγη στις 24 Φεβρουαρίου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...