Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Γαδαρηνοί

Αποτέλεσμα εικόνας για gadara painting

Παράδοξη που είναι η σημερινή περικοπή!Πόσο δύσκολα την καταλαβαίνουμε!
Οι κάτοικοι της πόλης τρομάζουν από την θεραπεία του δαιμονισμένου.Αντί να πέσουν να προσκυνήσουν τον Χριστό του ζητούν να φύγει!Γιατί;Γιατί ,όταν ο Χριστός διέταξε την λεγεώνα των δαιμόνων να πάει στην αγέλη των χοίρων,οι οποίοι στη συνέχεια έπεσαν από τον γκρεμό, τους αποκάλυψε το πραγματικό τους πρόσωπο.Τους αποκάλυψε πως αυτοί,οι ευυπόληπτοι,οι τακτοποιημένοι,είναι χειρότεροι από τον δαιμονισμένο.Γιατί αυτοί που υποκρίνονταν τους ευσεβείς,πλούτιζαν από την εκτροφή των γουρουνιών,ζώων απαγορευμένων από την Παλαιά Διαθήκη.


Αλλά μη νομίζετε πως εμείς είμαστε καλύτεροι.Μην έχετε καμία αμφιβολία πως αν ο Χριστός έμπαινε σήμερα σε μια εκκλησία να κηρύξει θα τον πετάγαμε έξω κλωτσηδόν.Και πρώτοι απ'όλους οι κληρικοί,πρεσβύτεροι,πρωτοπρεσβύτεροι,αρχιμανδρίτες,μητροπολίτες και όσοι άλλοι έχουμε γεμίσει την Εκκλησία με βαρύγδουπους τίτλους.
Το να έρθεις σε επαφή με τον Χριστό είναι στην αρχή δύσκολη και άβολη εμπειρία.Μας φέρνει αντιμέτωπους με την αμαρτία και την αναξιότητά μας που επιμελώς κρύβουμε και από τον ίδιο μας τον εαυτό.Όμως δε μπορούμε να κρυφτούμε από τον Θεό.
Χρειάζεται θάρρος για να ακολουθήσουμε τον Χριστό, χρειάζεται να αποδεχτούμε την ανάγκη που έχουμε να μας θεραπεύσει,να παραδεχτούμε ότι είμαστε χειρότεροι και από τον δαιμονισμένο της περικοπής .Μόνο μέσω της στενής αυτής οδού θα μπορέσουμε κι εμείς,καθαρισμένοι πλέον,να καθίσουμε στα πόδια του Ιησού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...