Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Το ενδεχόμενο να εισάγει έγγαμους κληρικούς στην ιερωσύνη εξετάζει πλέον ο Πάπας Φραγκίσκος

orthodoxia.info

Το ενδεχόμενο να εισάγει έγγαμους κληρικούς στην ιερωσύνη εξετάζει πλέον ο Πάπας Φραγκίσκος μετά τα συνεχόμενα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης στο Βατικάνό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Associated Press, την ώρα που το Βατικανό μαστίζεται από το ολοένα αυξανόμενα κρούσματα της σεξουαλικής κακοποίησης ενώ ταυτόχρονα μειώνεται ο αριθμός ιερέων παγκοσμίως, ο Πάπας θέτει τις βάσεις για να ξεκινήσει επίσημη συζήτηση για ένα θέμα που από καιρό ήταν ταμπού: το άνοιγμα της ιερωσύνης σε έγγαμους σε μέρη του κόσμου όπου οι κληρικοί πλέον δεν επαρκούν.


Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει συγκαλέσει για την επόμενη χρονιά, σύναξη των επισκόπων της Νότιας Αμερικής, εστιάζοντας στη έλλειψη ιερέων στην εκκλησία του Αμαζόνιου, μια τεράστια περιοχή που εξυπηρετείται από πολύ λίγους ιερείς. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου, το ζήτημα της χειροτονίας έγγαμων ανδρών αναμένεται να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της συζήτησης.

Αυτή την εβδομάδα, επίσης, αναμένεται να προβληθεί στην ιταλική τηλεόραση το ντοκιμαντέρ «Οι επιλογές: Ιερείς και Αγάπη», το όποιο παρουσιάζει δώδεκα άνδρες σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που ζουν παντρεμένοι κρυφά, δημιούργησαν τις δικές τους εκκλησιαστικές κοινότητες και ως έγγαμοι ιερείς τελούν την ιερουργία ή εγκατέλειψαν την ιεροσύνη για να παντρευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...