Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο ναός Ninnaji αποκαλύπτει πέντε θεότητες «myoo» μετά από 372 χρόνια

Αποτέλεσμα εικόνας για Ninnaji temple unveils five ‘myoo’ deities after 372 years

ΚΥΟΤΟ - Τοιχογραφίες πέντε θεοτήτων κρυμμένες από την κοινή θέα για σχεδόν τέσσερις αιώνες στον εθνικό θησαυρό του ναού του Ninnaji ,την κεντρική αίθουσα του Κόντο,βγήκαν σε κοινή θέα στις 13 Οκτωβρίου σε ειδική έκθεση.

Ο ναός του εκλογικού διαμερίσματος Ukyo  της πόλης αποφάσισε να παρουσιάσει τα έργα για να γιορτάσει την άνοδο του Taishu Segawa, 71 ετών, ως επικεφαλής ιερέα του ναού.

Τα πολύχρωμα, λεπτομερή σχέδια απεικονίζουν τις πέντε αποκαλούμενες θεότητες "myoo", με τον Acala, το Θεό της Φωτιάς, στο κέντρο να πλαισιώνεται από δύο άλλες θεότητες σε κάθε πλευρά. Το κομμάτι ολοκληρώθηκε στην πρώιμη εποχή Edo (1603-1867).


Το έργο κοσμεί τον οπίσθιο τοίχο της εξέδρας shumidan, όπου βρίσκεται η κύρια θεότητα του ναού, ο καθισμένος Amida Nyorai(ουράνιος Βούδδας) με Στεκούμενους Πλαϊνούς Συνοδούς.

Σύμφωνα με τον ναό, η κεντρική αίθουσα του Kondo ήταν αρχικά ένα βασικό τελετουργικό κτίριο που ονομάζεται Shisinden που αφαιρέθηκε από το αυτοκρατορικό παλάτι στο Κιότο και ανακατασκευάστηκε στο Ninnaji.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ninnaji temple unveils five ‘myoo’ deities after 372 years
Το πρώην Shishinden κηρύχθηκε το Kondo( χρυσή αίθουσα, κεντρικό σημείο λατρείας ) του ναού το 1646.

Το Ninnaji, ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι ο  κεντρικός ναός του τμήματος Omuro της σέκτας Shingon.

2 σχόλια:

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...