Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η Σιέρα Λεόνε ακυρώνει αμφιλεγόμενο κινεζικό σχέδιο αεροδρομίου

Sierra Leone cancels controversial Chinese airport project



Η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε έχει τερματίσει όλες τις συμβάσεις  με μια κινεζική κατασκευαστική εταιρεία για την κατασκευή ενός αεροδρομίου.

Οι τοπικές πύλες ενημέρωσης ανέφεραν μια επιστολή του υπουργείου αεροπορίας, η οποία ανέφερε ότι "δεν είναι οικονομικό να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός νέου αερολιμένα όταν το υφιστάμενο δεν χρησιμοποιείται αρκετά".

Ο προτεινόμενος διεθνής αερολιμένας Mamamah θα κατασκευαζόταν από τον  China Railway Seventh Group. Η εγκατάσταση των 318 εκατομμυρίων δολαρίων είχε ημερομηνία ολοκλήρωσης το 2022 μετά την έναρξή της τον Μάρτιο του 2018.


Ξεκίνησε από τον πρώην πρόεδρο Ernest Bai Koroma και την εποχή εκείνη προκάλεσε τεράστια κριτική από τα διεθνή ιδρύματα δανεισμού. Το έργο θα συνεπαγόταν επίσης την κατασκευή μιας νέας πόλης κοντά και μιας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του μετά τη νίκη στις εκλογές , ο πρόεδρος Julius Maada Bio λέγεται ότι εγκατέλειψε το έργο σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ.

Η σημερινή απόφαση συνδέεται με τις ανησυχίες   των επικριτών εκείνων που υποστήριζαν ότι ο νέος αερολιμένας ήταν περιττό οικονομικό βάρος για τη χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Τα οικονομικά αποτυπώματα της Κίνας είναι διασκορπισμένα σε ολόκληρη την Αφρική και έχουν αποτελέσει αντικείμενο κριτικής. Οι επικριτές θεωρούν ότι ο ασιατικός γίγαντας προσφέρει τεράστια ποσά που επιβαρύνουν τις αφρικανικές κυβερνήσεις.

Ο Maada Bio ήταν μεταξύ των αφρικανών ηγετών που συστρατεύθηκαν με το Πεκίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου για το φόρουμ συνεργασίας Κίνας - Αφρικής. Το Πεκίνο ανακοίνωσε νέο γύρο βοήθειας ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων, με όλα τα έθνη να συμφωνούν σε διαφορετικά επίπεδα διμερών συμφωνιών στο περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...