Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα την επόμενη άνοιξη

Αποτέλεσμα εικόνας για 'Pope hopes to visit North Korea next spring' says ruling party leader

koreatimes

Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Νότιας Κορέας δήλωσε τη Δευτέρα ότι άκουσε πως ο Πάπας Φραγκίσκος  ελπίζει να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα την επόμενη άνοιξη, καθώς ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν τον έχει προσκαλέσει στην Πιονγκγιάνγκ. 

Ο Lee Hae-chan,  πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP), έκανε την παρατήρηση χωρίς να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών. 


"Άκουσα ότι συζητείται πως  ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα την επόμενη άνοιξη", δήλωσε ο Λι σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους του κόμματος. 

Θα ήταν πολύ σημαντικό εάν ο Πρόεδρος Moon Jae-in παρέδιδε την πρόσκληση του Κιμ και ο Πάπας επισκεπτόταν τη Βόρεια Κορέα, πρόσθεσε. 

Κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής με τον  Moon τον περασμένο μήνα, ο ηγέτης του Βορρά δήλωσε ότι θα υποδεχόταν θερμά τον Πάπα αν επισκεπτόταν την Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Moon .

O Moon  σχεδιάζει να παραδώσει το μήνυμα στον πάπα όταν επισκεφθεί το Βατικανό στις 17-18 Οκτωβρίου ως μέρος του εννεαήμερου ταξιδιού του στην Ευρώπη. 

Αν  πραγματοποιηθεί , θα είναι η πρώτη επίσκεψη ενός Πάπα στη Βόρεια Κορέα. 

Η καθολική εκκλησία της Νότιας Κορέας καλωσόρισε την πρόσκληση και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις μεταξύ του Βατικανού και της Βόρειας Κορέας θα βελτιωθούν. (Yonhap)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...