Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

το πρώτο Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφίας στην Ελλάδα.



reader.gr

Γνωστός για τα δεκάδες τσιπουράδικα και το καταπράσινο βουνό των Κενταύρων το Πήλιο, τώρα ο Βόλος αποκτά ακόμα ένα λόγο που τον κάνει να ξεχωρίζει και αυτός δεν είναι άλλος από το πρώτο Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφίας στην Ελλάδα.

Οι 40 -μέχρι στιγμής- μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφίες που κοσμούν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της πόλης αναδεικνύουν πλέον το Βόλο σε έναν μοναδικό προορισμό για τους λάτρεις της τέχνης, του streeart και του γκράφιτι, αναβαθμίζοντας παράλληλα το αστικό τοπίο 



Υπεύθυνη για το πρότζεκτ είναι η ομάδα Urbanact ενώ οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες δημιουργούνται -αφιλοκερδώς- από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. 

Η Urbanact μάλιστα έχει φτιάξει και έναν άκρως κατατοπιστικό χάρτη όπου σημειώνονται όλα τα σημεία που έχουν δημιουργεί τοιχογραφίες, οι καλλιτέχνες που τις έχουν φτιάξει, καθώς και φωτογραφίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το χάρτη από την ιστοσελίδα urbanact.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...