Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Οι χριστιανικές εκκλησίες στην Ιερουσαλήμ εκφράζουν την ανησυχία τους για τις συζητήσεις του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με τη νομοθεσία για την εκκλησιαστική ιδιοκτησία

panorama.am

Οι τρεις μεγάλες χριστιανικές εκκλησίες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την επικείμενη συζήτηση  στο ισραηλινό  υπουργικό συμβούλιο  που αποσκοπεί στην απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας στην Ιερουσαλήμ.

Καγκελάριος του Αρμενικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Hovnan Baghdasaryan έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι οι πατριάρχες της Ιερουσαλήμ,ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος ΙΙΙ, ο Αρμένιος Ορθόδοξος Πατριάρχης Νουρχάν Manojian, και ο Custos των Αγίων Τόπων Francesco Patton (συνδεδεμένος με το Λατινικό Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ της Καθολικής Εκκλησίας ) έχουν στείλει κοινή επιστολή στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu.


Οι Πατριάρχες εκπλήσσονται από την απόφαση να συμπεριληφθεί το νομοσχέδιο στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης συνόδου της επιτροπής υπουργών του Ισραήλ, παρόλο που νωρίτερα τους διαβεβαίωσε ο Benjamin Netanyahu, πως η προτεινόμενη νομοθεσία θα αποσυρθεί.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εισήγαγε η Rachel Azaria, μέλος της Κνεσέτ, θα επέτρεπε την παράδοση των περιουσιών στην Ιερουσαλήμ στο κράτος. Οι εκπρόσωποι των εκκλησιών καλούν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να παρέμβει και να μπλοκάρει αποφασιστικά αυτό το νομοσχέδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...