Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Τέλος οι υπέρβαροι τουρίστες στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

koreatimes

Η Ελλάδα απαγόρευσε στους υπέρβαρους τουρίστες να καβαλούν γαϊδούρια στο νησί της Σαντορίνης, αφού ακτιβιστές παραπονέθηκαν ότι τα ζώα υποφέρουν από κακώσεις της σπονδυλικής στήλης . 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χώρας δημοσίευσε ένα νέο σύνολο κανονισμών για την προστασία των γαϊδουριών. Οι άνθρωποι που επιθυμούν να καβαλήσουν τα γαϊδουράκια πρέπει τώρα να ζυγίζουν λιγότερο από 100 κιλά - ή το 20% του σωματικού βάρους του γαϊδάρου. 


Τα ζώα "δεν πρέπει να φορτώνονται με βάρος υπερβολικό για το μέγεθος, την ηλικία ή τη φυσική κατάσταση", ανέφερε το υπουργείο. Το καβαλίκεμα ενός γαϊδουριού είναι ένας δημοφιλής τρόπος να γυρίσουμε το τουριστικό νησί, το οποίο έχει μονοπάτια πολύ στενά για τα αυτοκίνητα.

Τα βίντεο και οι εικόνες  παχύσαρκων τουριστών που καβαλάνε τα γαϊδούρια προκάλεσαν  αντίδραση στα κοινωνικά μέσα τον Ιούλιο και μια διαδικτυακή συλλογή υπογραφών που ζητούσε τον τερματισμό των «περιττών βασανιστηρίων των ζώων » συγκέντρωσε περισσότερες από 100.000 υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...