Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Το Τάγμα Jogye έχει νέο ηγέτη εν μέσω ρήξης

koreatimes

Ο  σεβάσμιος Wonhaeng εξελέγη νέος ηγέτης της μεγαλύτερης βουδιστικής ομάδας της Κορέας του  Τάγματος Jogye, την Παρασκευή(5\10), για να αναπληρώσει το κενό ηγεσίας μετά την παραίτηση του Seoljeong. 

Ο Wonhaeng κέρδισε 235 από τις 315 ψήφους από τις βουδιστικές αντιπροσωπείες και έγινε ο 36ος πρόεδρος. 

Σε μια ομιλία που εκφώνησε μετά τις εκλογές, υποσχέθηκε να εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση της ευημερίας των βουδιστών μοναχών, τη συμφιλίωση των διαιρεμένων βουδιστών και την εκπλήρωση των κοινωνικών ευθυνών.

 «Αισθάνομαι  σοβαρή ευθύνη παρά  χαρά που εκλέχθηκα », είπε.



Είπε ότι το τάγμα Jogye απέτυχε να αντεπεξέλθει στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και οι βουδιστές ηγέτες κώφευσαν στις αυξανόμενες κλήσεις του κοινού για τη μεταρρύθμιση του τάγματος. 

Ως αποτέλεσμα, είπε, η βουδιστική σέκτα καταβάλλει το τίμημα. 

"Ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους Βουδιστές μειώνεται και αντιμετωπίζουμε κρίση τόσο εντός όσο και εκτός του Τάγματος Jogye". 

Η θητεία του ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. 

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν για να αναπληρωθεί το ηγετικό κενό που  υπήρχε για εβδομάδες από τον Αύγουστο. 

Η τετραετής θητεία του σεβ. Seoljeong διακόπηκε  όταν εγέρθηκαν ερωτήματα σχετικά με τον πλούτο του  και την υποτιθέμενη σύζυγό του και μια ενήλικη κόρη. 

Αποχώρησε από την αρχηγία μετά από λιγότερο από ένα χρόνο από τότε που  ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο.

Η αναχώρηση του Seoljeong προκάλεσε στο τάγμα  Jogye  αναταραχή, με  δύο παρατάξεις να συγκρούονται για τους εκλογικούς κανόνες. Εκείνοι που υποστηρίζουν την τρέχουσα έμμεση εκλογή του ηγέτη  επέμειναν  οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν για να τερματιστεί το κενό. 

Αλλά εκείνοι που ήταν δυσαρεστημένοι με αυτή τη μέθοδο εκλογής ηγέτη ζήτησαν αναδιάρθρωση. 

Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανόνα, περίπου 320 βουδιστές ηγέτες ψήφισαν για να εκλέξουν τον πρόεδρο του τάγματος Jogye για λογαριασμό περίπου 10.000 καταγεγραμμένων  βουδιστών μοναχών. 

Μια διαφωνούσα φατρία ισχυρίστηκε ότι η έμμεση εκλογή ήταν ένας αγωγός για τη διαφθορά, επειδή όσοι κατεβαίνουν στις  εκλογές μπορούν εύκολα να αγοράσουν ψήφους. Αλλά οι φωνές τους δεν  εισακούστηκαν. 

Αρχικά, τέσσερις υποψήφιοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις εκλογές: Οι σεβ. Hyechong, Jungwoo, Ilmyeon και Wonhaeng.

Αλλά όλοι εκτός από το Won-haeng ξαφνικά παραιτήθηκαν ταυτόχρονα, επικαλούμενοι εκλογική απάτη. 

Σε κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, οι τρεις υποψήφιοι ισχυρίστηκαν ότι είδαν παράνομες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και αυτό τους απογοητεύει. 

"Συνειδητοποιήσαμε ότι η επιθυμία μας και η προσπάθεια αναδιαμόρφωσης του Τάγματος Jogye  θα αποδειχθεί μάταιη ακόμη και αν κάποιος από εμάς  εκλεγεί", ανέφεραν στη δήλωση. "Συμφωνήσαμε να απομακρυνθούμε από την εκστρατεία μαζικά για να εγείρουμε το  ζήτημα των προβληματικών εκλογών." 
Αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το είδος των παράνομων δραστηριοτήτων που είδαν.

 Εν τω μεταξύ, η συλλογική δράση τους έπληξε το Τάγμα Jogye , επειδή αμφισβήτησαν την αμεροληψία και τη διαφάνεια των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...