Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Φωτογραφίες από την καθημερινότητα των Rohingya σε καταυλισμό του Μπαγκλαντές



ucanews.com

Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εκτιμά ότι περίπου 723.000 εθνοτικοί Rohingya μουσουλμάνοι   έχουν καταφύγει στο Μπαγκλαντές από τον Αύγουστο του 2017 για να ξεφύγουν από μια θανάσιμη στρατιωτική καταστολή στο κρατίδιο Rakhine της Μυανμάρ, που ήρθε ως απάντηση στις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας από τους μαχητές των Rohingya.

Εξαιτίας της άρνησης χορήγησης  ιθαγένειας και  βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μιανμάρ, οι Rohingya, κατέφυγαν στο Μπαγκλαντές από το 1970 λόγω διωγμών από τις διαδοχικές στρατιωτικές κυβερνήσεις της Μυανμάρ και τους ριζοσπάστες βουδιστές του Rakhine. Ωστόσο, η έξοδος μετά από τις βάρβαρες φρικαλεότητες πέρυσι ήταν η ταχύτερη και μεγαλύτερη σε κλίμακα, προκαλώντας μια τεράστια ανθρωπιστική έκτακτη ανάγκη.



Στις 2 Σεπτεμβρίου, το ucanews.com κατέγραψε τη ζωή των Rohingya στον καταυλισμό προσφύγων Kutupalong στο Cox's Bazar, όπου περισσότεροι από 400.000 Rohingya κατοικούν ένα χρόνο μετά την έξοδο.

Φωτογραφίες από Rock Ronald Rozario / ucanews.com.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...