Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Το παλαιότερο άθικτο ναυάγιο βρέθηκε στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας


ukrinform.net
Ένα αρχαίο ελληνικό εμπορικό πλοίο που χρονολογείται πάνω από 2.400 χρόνια  βρέθηκε σχεδόν άθικτο στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με την AFP.
Κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος , οι ερευνητές χρησιμοποίησαν εξειδικευμένα τηλεχειριζόμενα συστήματα κάμερας βαθιάς θάλασσας που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως σε υπεράκτια εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου για τη χαρτογράφηση του θαλάσσιου δαπέδου


"Ένα μικρό κομμάτι του σκάφους  χρονολογήθηκε με μέθοδο άνθρακα και επιβεβαιώθηκε ως το παλαιότερο άθικτο ναυάγιο γνωστό στην ανθρωπότητα", ανέφερε το πρόγραμμα σε μια δήλωση .



Το πλοίο χρονολογείται από το 400 π.Χ. - μια εποχή που ο Εύξεινος Πόντος ήταν εμπορικός κόμβος γεμάτος με ελληνικές αποικίες.

Το σκάφος είναι ένα από τα περισσότερα από 60 ναυάγια που εντοπίστηκαν από το πρόγραμμα θαλάσσιας ναυτικής αρχαιολογίας της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων  ρωμαϊκών πλοίων και του στόλου επιδρομών των Κοζάκων του 17ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...