Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Αμμοθύελλες σαρώνουν τη νοτιοανατολική επαρχία Sistan-Baluchestan

http://www.payvand.com/news/19/aug/1032.html

Πηγή: Tehran Times

Οι σοβαρές θύελλες άμμου και σκόνης (SDSs) έχουν αφήσει 127 ασθενείς νοσηλευόμενους λόγω αναπνευστικών προβλημάτων στη νοτιοανατολική επαρχία Sistan-Baluchestan, δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχιακής οργάνωσης αντιμετώπισης καταστροφών και διαχείρισης.



Μέχρι στιγμής, 465 άτομα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία λόγω αναπνευστικών, οφθαλμικών και καρδιακών προβλημάτων, εκ των οποίων 338 έχουν λάβει εξωτερική περίθαλψη, ενώ τα υπόλοιπα έχουν νοσηλευτεί, δήλωσε ο Tasnim Abdolrahman Shahnavazi το Σάββατο. 


Τα SDS που φτάνουν ταχύτητες έως και 112 χιλιόμετρα την ώρα και η συγκέντρωση σωματιδιακών σωματιδίων (PM) έφτασε 26 φορές πάνω από τα ασφαλή επίπεδα προκάλεσαν αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους, δήλωσε. 

Κάλεσε επίσης τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους ασθενείς, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, να λάβουν μέτρα ασφαλείας και να χρησιμοποιήσουν μάσκες φιλτραρίσματος αέρα όταν εκτίθενται σε αυξημένες συγκεντρώσεις PM και ατμοσφαιρικής ρύπανσης.



Το Sistan, που βρίσκεται βόρεια της επαρχίας Sistan-Baluchestan, πλήττεται συχνά από καταιγίδες άμμου και σκόνης, καθώς και ξηρασία και καταστροφικές πλημμύρες.

Ανακοινώθηκε ότι  ισχυρά SDS  με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων ανά ώρα έχουν πλήξει πάνω από 19 φορές από την περασμένη χρονιά την περιοχή Sistan-Baluchestan. 

Η συγκέντρωση των αιωρούμενων σωματιδίων έφτασε   60 φορές πάνω από τα ασφαλή επίπεδα στην περιοχή.

... Payvand Νέα - 08/13/19 ... -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...