Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Για πρώτη φορά από τον διαμελισμό της Ινδίας, μια ομάδα από πάνω από 500 προσκυνητές Σιχ θα εισέλθουν οδικώς στην Ινδία από το Πακιστάν

India, Pakistan, sikh pilgrims, Nankana Sahib, Guru Nanak Dev, Kartarpur gurdwara

https://www.khaleejtimes.com/international/pakistan/first-of-its-kind-visit-to-pakistan-for-500-indians

Για πρώτη φορά από τον διαμελισμό της Ινδίας, μια ομάδα από πάνω από 500 προσκυνητές Σιχ θα εισέλθουν οδικώς  στην Ινδία από το Πακιστάν την Πέμπτη, αφού αποτίσει τιμή στο ιστορικό Nankana Sahib ως μέρος των εορτασμών επετείου 550 χρόνων του Guru Nanak Dev,  ιδρυτής του Σιχχισμού, είπαν διοργανωτές εκδηλώσεων. 

Πριν από δύο ημέρες, οι προσκυνητές εισήλθαν στην επαρχία  Πουντζάμπ του Πακιστάν. 

"Καλώ το Sangat να συμμετάσχει στο Attari Border σε μέγιστο αριθμό για να καλωσορίσει τον Nagar Kirtan από το Sri Nankana Sahib σήμερα στις 1.30 μ.μ.," τουίταρε ο Akali Dal MLA Manjinder S. Sirsa. 


Ο Sirsa, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της επιτροπής Sikh Gurdwara του Δελχί, οδηγεί τους προσκυνητές από την Ινδία.

"Το Πακιστάν αισθάνεται τιμή που  ξεκινούν οι εορτασμοί της 550ης  επετείου γέννησης του Γκουρού Νανάκ από το Nankana Sahib ", ανέφερε σε ανακοίνωση η  Υπάτη Επιτροπή του Πακιστάν στο Νέο Δελχί  . 

Η κυβέρνηση του Πακιστάν αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες για να κάνει τις εορταστικές εκδηλώσεις αξέχαστες και ιστορικές, πρόσθεσε.



Ο διασυνοριακός διάδρομος Kartarpur θα εγκαινιαστεί τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια του οποίαου χιλιάδες προσκυνητές από την Ινδία αναμένεται να περάσουν στο Πακιστάν για να επισκεφτούν το Kartarpur gurdwara όπου ο Guru Nanak πέρασε τις τελευταίες μέρες του. Ένα μεγάλο τμήμα του διαδρόμου πέφτει στο έδαφος του Πακιστάν. 

Η κατασκευή του διαδρόμου μήκους 4,2 χιλιομέτρων θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, πολύ πριν από τις εορταστικές εκδηλώσεις των 550 χρόνων στην Ινδία και το Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...