Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Η αγαθή μερίδα

Αποτέλεσμα εικόνας για κοίμηση

Η Μαρία , στην ευαγγελική περικοπή της Κοιμήσεως, εξέλεξε την αγαθή μερίδα λέει ο Κύριος.Αντί να αφήσει το μυαλό της να περισπαστεί σε διάφορες μέριμνες και ασχολίες, αφιερώθηκε στο λόγο του Χριστού.

Ομοίως και η Παναγία,επέλεξε τον δύσκολο δρόμο να γίνει η γέφυρα που θα ενώσει τον ουρανό και τη γη.Να γίνει η Μητέρα του Χριστού,του Μεσσία που περίμενε η ανθρωπότητα.

Κοινός παρονομάστης και στις δύο περιπτώσεις βασικός παράγοντας για τις επιλογές αυτές είναι η αγάπη.Η Μαρία αγάπησε τόσο πολύ τον Κύριο που αγνόησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Η Παναγία αγάπησε τόσο πολύ τον Θεό και τους ανθρώπους που δέχτηκε να σηκώσει ένα τόσο βαρύ φορτίο σε μια δύσκολη και επικίνδυνη εποχή.


Η αγάπη είναι αυτή που δίνει ουσία στην πίστη.Η πίστη χωρίς την αγάπη χάνει το δρόμο της και γίνεται μέχρι και όπλο εναντίον όσων έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις.Ο πιστός που δεν αγαπά τον συνάνθρωπο γίνεται ψεύτης,υποκριτής,επιθετικός και τελικά βάρβαρος.

Ας κάνουμε κι εμείς στη ζωή μας τις σωστές επιλογές.Επιλογές που θα έχουν ένα και μόνο βασικό κριτήριο.Την αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...