Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Κηδεία μετ' εμποδίων για τους Dalit στην Ινδία

46-year-old Dalit man’s dead body was lowered from a 20 feet high bridge over a river to ensure it could be cremated after upper- caste Hindus in Tamil Nadu’s Vaniyambadi , in Vellore district did not allow it to be carried through their land.

https://www.hindustantimes.com/india-news/dalit-funeral-triggers-caste-row-in-vellore/story-sGUbEjA3dArnXHyplxNVYM.html

Το νεκρό σώμα ενός 46χρονου  Νταλίτ κατέβηκε από μια γέφυρα πάνω από ένα ποτάμι, ύψους 20 ποδιών, για να  αποτεφρωθεί σίγουρα αφού οι  ανώτερης κάστας Ινδουιστές στο Vaniyambadi του Ταμίλ Ναντού στην επαρχία Vellore δεν  επέτρεψαν να μεταφερθεί μέσω της γης τους .

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Αυγούστου, αλλά γνωστοποιήθηκε την Τετάρτη όταν ένα βίντεο  έγινε viral , δήλωσαν αστυνομικοί στο αστυνομικό τμήμα Thimmampettai.

Στο βίντεο διάρκειας 3,46 λεπτών, μια ομάδα Νταλιτ φαίνεται να κατεβάζει το φέρετρο από τη γέφυρα. Μια άλλη ομάδα, που στέκεται κοντά στο χώρο καύσης, δίπλα στη γέφυρα, παίρνει στη συνέχεια το φέρετρο.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεκρός N Kuppan (46) πέρασε το Σάββατο στην αποικία Adi Dravidar στην πόλη. (Οι Νταλίτ  ονομάζονται επίσημα Adi Dravidar  στο Ταμίλ Ναντού).


"Λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων, το κρεματόριο Narayanapuram Adi Dravidar Colony δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούν ένα παλιό κρεματόριο κοντά στον ποταμό Palar.

Για να φθάσουν σε αυτό, πρέπει να περάσουν γεωργικές εκτάσεις που ανήκουν σε ανώτερης κάστας Ινδουιστές.

Αυτοί - κυρίως οι Vellala Gounder  και Vanniyar - προφανώς εμπόδισαν το σώμα να περάσει από τη γη τους και ζήτησαν από τους Dalit να ακολουθήσουν μια διαφορετική πορεία », δήλωσε ένας αστυνομικός στο αστυνομικό τμήμα Thimampettai στο Vaniyambadi που ζήτησε να μην κατονομαστεί.


Οι Νταλίτ  ισχυρίζονται ότι  ο δρόμος που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν είναι κοινός. "Αν και ήταν κοινός δρόμος και τον χρησιμοποιούσαμε από τις μέρες των προγόνων μας, το περιέφραξαν πρόσφατα. Όταν τους ζητήσαμε να ανοίξουν το φράχτη, δεν ήταν έτοιμοι. Έτσι, αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε το σώμα και να το κατεβάσουμε από τη γέφυρα ", είπε ένας συγγενής του Kuppan που προσδιόρισε τον εαυτό του μόνο ως Kumar.

Η Priyanka Pankajam,δόκιμη αξιωματικός , στη Tirupathur, δήλωσε ότι είχε δοθεί εντολή έρευνας για το περιστατικό. "Το μάθαμε μόλις  την Τετάρτη το βράδυ. Θα λάβουμε αυστηρά μέτρα, αν κάποιος κριθεί ένοχος ", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...