Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Η Ινδία γιόρτασε το 73ο έτος της Ανεξαρτησίας της

 
https://indianexpress.com/photos/india-news/independence-day-2019-colours-of-freedom-from-across-india-5139273/


 Η Ινδία γιόρτασε το 73ο έτος της Ανεξαρτησίας της. Αφού κυβερνήθηκε από τους Βρετανούς  για χρόνια, η Ινδία απέκτησε τελικά μετά από σκληρούς αγώνες την  ανεξαρτησία της στις 15 Αυγούστου 1947. Κάθε χρόνο η μέρα γιορτάζεται με μεγάλη αφοσίωση.Τα σχολεία και τα κολέγια  μνημονεύουν αυτή τη μέρα οργανώνοντας διάφορα θεατρικά, διαγωνισμούς και άλλα γεγονότα που θυμίζουν και γιορτάζουν τον επίπονο αγώνα που πολλοί έπρεπε να περάσουν για να απολαύσουμε την Ανεξαρτησία που έχουμε σήμερα. (Express Photo από τον Bhupendra Rana)



Μετά από έναν μακροχρόνιο αγώνα, στις 15 Αυγούστου 1947, η Ινδία απελευθερώθηκε τελικά από τα χέρια της βρετανικής κυριαρχίας και αναδείχθηκε ως ανεξάρτητη χώρα (Express Photo By Bhupendra Rana)


"Τα μεσάνυχτα, όταν ο κόσμος κοιμάται, η Ινδία θα ξυπνήσει ζωντανή και ελεύθερη ", δήλωσε ο πρωθυπουργός της ανεξάρτητης Ινδίας Jawaharlal Nehru τη νύχτα της 15ης Αυγούστου 1947. (Express Photo By Bhupendra Rana)



Ενώ γιορτάζουμε την Ημέρα Ανεξαρτησίας μας στις 15 Αυγούστου, το Πακιστάν τη γιορτάζει στις 14 Αυγούστου. (Express Photo By Bhupendra Rana)


Για να τιμήσει την περίσταση στις 15 Αυγούστου 1947, η ινδική εθνική σημαία ανυψώθηκε πάνω από την πύλη Lahori του Red Fort στο Δελχί. Η κίνηση έγινε κανονικά και ακολούθησε ο λόγος του πρωθυπουργού. (Express Photo από τον Bhupendra Rana)


Νέοι χορεύουν για να γιορτάσουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στο Γκουτζαράτ (Express Photo By Bhupendra Rana)



Ο επικεφαλής υπουργός του Gujarat Vijay Rupani στους 73ους εορτασμούς της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στο Chhota Udepur. (Express Photo από τον Bhupendra Rana)


Ο κυβερνήτης Satya Pal Malik ύψωσε την εθνική σημαία στο στάδιο  Σερ-ε-Κασμίρ στο Σριναγκάρ. Αυτή είναι η πρώτη γιορτή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας μετά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στο Τζαμού και Κασμίρ (Express Photo από Shuaib Masoodi)


Οι σημαντικοί επικεφαλής ηγέτες δεν ήταν παρόντες στη τελετή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, καθώς έχουν κρατηθεί ως προληπτικό μέτρο. Ωστόσο, οι ηγέτες του BJP δεύτερης βαθμίδας ήταν μεταξύ εκείνων που καθόταν στα περίπτερα κατά τη διάρκεια του λόγου του Malik. (Express Photo από τον Shuaib Masoodi)



Άνθρωπος στους δρόμους του Σριναγκάρ με τη τρίχρωμη (Express Photo από τον Shuaib Masoodi)


Επτά χήρες πολέμου από τη Μαχαράστρα τιμήθηκαν από τον Shanmukhananda Sabha στην 73η Ημέρα της Ανεξαρτησίας στο Κύκλο του Βασιλιά στην Αίθουσα Σάμπα. (Express Photo από τον Prashant Nadkar)


Ο Ταγματάρχης Pradeep Shoury Arya, ο οποίος σκότωσε έξι τρομοκράτες στην περιοχή Τζαμού και Κασμίρ το 2017, τιμήθηκε επίσης από τον Shanmukhananda Sabha. Στον αξιωματικό απονεμήθηκε το Shaurya Chakra το 2018. (Express Photo από Prashant Nadkar)



Στη Δυτική Βεγγάλη, η Ημέρα της Ανεξαρτησίας γιορτάστηκε εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας με τον επικεφαλής υπουργό Mamata Banerjee να ξετυλίγει την εθνική τρίχρωμη την Πέμπτη στην Καλκούτα. (Express Photo από Shashi Ghosh)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...