Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Η αμερικανική υπηρεσία εξωτερικών συνεχίζει να κατηγορεί τη Ρωσία με τον παραδοσιακά πολιτικοποιημένο και ρωσοφοβικό τρόπο.

Russian Embassy in the US: The US does not learn from history and turns a blind eye on the crimes of Georgian proteges

Η αμερικανική υπηρεσία  εξωτερικών συνεχίζει να κατηγορεί τη Ρωσία με τον παραδοσιακά πολιτικοποιημένο και ρωσοφοβικό τρόπο της, - γράφει η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία απάντησε στη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την 11η επέτειο από τον πόλεμο Γεωργίας-Ρωσίας.

"Την επέτειο της επιδρομής της Γεωργίας στις 8 Αυγούστου 2008, το Υπουργείο Εξωτερικών έδειξε για άλλη μια φορά τη βέβηλη στάση του απέναντι στα θύματα των αιματηρών γεγονότων εκείνης της εποχής. Ωστόσο, η Ουάσινγκτον δεν προτρέπει τους προστατευομένους της στην Τιφλίδα να έχουν την πολιτική βούληση και να αναλάβουν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων και των αμάχων που κοιμόνταν στη Νότια Οσετία. Αντ 'αυτού, η αμερικανική υπηρεσία  εξωτερικών συνεχίζει να κατηγορεί τη Ρωσία με τον παραδοσιακά πολιτικοποιημένο και ρωσοφοβικό τρόπο.


Επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι ήταν η χώρα μας που βοήθησε στη διάσωση του Τσχινβάλ και, στην πραγματικότητα, εμπόδισε τη γενοκτονία. Μπορούμε να προσφέρουμε στην αμερικανική πλευρά την πραγματική χρονολογία αυτών των γεγονότων . Ωστόσο, όπως δείχνει η πρακτική, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μαθαίνουν από την ιστορία και κάνουν τα στραβά μάτια στα εγκλήματα των Γεωργιανών προστατευόμενων. Είναι η πίστη στην ατιμωρησία που προκαλεί τέτοια τραγικά γεγονότα.

Ελπίζουμε ότι η Ουάσιγκτον θα απομακρυνθεί από μια τέτοια πρακτική και θα δείξει στους "φίλους" της τις πραγματικές δημοκρατικές προσεγγίσεις με το δικό της παράδειγμα ", αναφέρει η δήλωση.

https://www.interpressnews.ge/en/article/103394-russian-embassy-in-the-us-the-us-does-not-learn-from-history-and-turns-a-blind-eye-on-the-crimes-of-georgian-proteges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...