Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Οι Άγιοι Επτά Παίδες

Σχετική εικόνα

Οι Άγιοι Επτά Παίδες έζησαν στην Έφεσο επί Αυτοκράτορα Δεκίου.Όταν αυτός ξεκίνησε διωγμό κατά των χριστιανών ,οι Επτά αφού πώλησαν τα υπάρχοντά τους και τα μοίρασαν στους φτωχούς,κρύφτηκαν σε μια σπηλιά.Μόλις οι διώκτες τους όμως πλησίαζαν,προσευχήθηκαν στο Θεό να πεθάνουν ώστε να μην πέσουν στα χέρια των κυνηγών τους.Έτσι κι έγινε.Όταν ανακαλύφθηκε η κρυψώνα τους,οι απεσταλμένοι του βασιλιά έφραξαν με μια πλάκα την είσοδο της σπηλιάς.
Μετά από 200 περίπου χρόνια στην Έφεσο εμφανίστηκε μια αίρεση η οποία δεν δεχόταν την ανάσταση των νεκρών.Μάλιστα στην αίρεση αυτή είχαν προσχωρήσει πολύ επίσκοποι.Ο τότε Αυτοκράτορας,ο Θεδόσιος ο Μικρός,παρακάλεσε στην προσευχή του τον Θεό να του δώσει μια λύση ώστε να αντιμετωπίσει αυτή την αίρεση.

Και ο Θεός τον άκουσε.Οι Επτά Παίδες ξύπνησαν σαν από ύπνο με τα σώματα αλλά και τα ρούχα τους άθικτα και αφού η σπηλιά είχε αποσφραγιστεί βγήκαν στην Έφεσο.Ένας από αυτούς πήγε να ψωνίσει και επειδή χρησιμοποίησε νόμισμα από την εποχή του Δεκίου άρχισε μια έρευνα που αποκάλυψε το θαύμα ,την ανάσταση των νεκρών,και διέλυσε τελικά την αίρεση.
Η Ανάσταση των νεκρών δεν είναι ένα παραμύθι.Δεν είναι κάτι σαν μεταφυσική παράδοση της Εκκλησίας μας.Είναι ένα από τα βασικά δόγματά μας.Αν δεν πιστεύουμε σε αυτό ,δεν πιστεύουμε σε τίποτα από τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας διότι χωρίς αναστημένο Χριστό δεν υπάρχει Εκκλησία.
Η εδώ ζωή μας κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τη μετά θάνατον ζωή μας και την τελική μας κρίση.Αυτή εδώ η ζωή μας δόθηκε ώστε να δημιουργήσουμε ,να χαρούμε,να αγαπήσουμε,να δώσουμε χαρά ,να σηκώσουμε τα βάρη των αδύνατων πνευματικά αδελφών μας,να τους αποδεχτούμε με τις αδυναμίες και τα ελαττώματά τους.
Να ζήσουμε δηλαδή με τέτοιο τρόπο που και εμείς και οι γύρω μας θα δοξάσουμε τον Κύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...