Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Το "Έβερεστ όλων των σπηλαίων"

Πηγή: Tehran Times
Οι φωτογραφίες δείχνουν αναρριχητές να κατεβαίνουν με σκοινί το σπήλαιο Parau του Ιράν , γνωστό στους ντόπιους  ως "Έβερεστ όλων των σπηλαίων". Ψάχνετε για περιπέτεια; Αυτό το κάθετο ασβεστολιθικό σπήλαιο, το οποίο είναι ένα από τα φυσικά αξιοθέατα της επαρχίας Kermanshah στα βουνά Ζάγκρος, προσφέρει μια άγρια ​​και προκλητική εξόρμηση για έμπειρους αναρριχητές!
 
Με βάθος 751 μέτρων, το Parau είναι το βαθύτερο σπήλαιο της χώρας. Το σπήλαιο Joujar, σε βάθος 568 μ., έχει αναφερθεί ως το δεύτερο βαθύτερο. 

Απλωμένο σε ύψος περίπου 3050 μέτρων στο όρος Parau, ήταν το μεγαλύτερο κατακόρυφο σπήλαιο στον κόσμο την εποχή της ανακάλυψής του, πριν από περισσότερα από 40 χρόνια (1971), ανέφερε ο Tasnim την Παρασκευή.


"Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ονομάζεται το Everest   των σπηλαίων του κόσμου. Το σπήλαιο αυτό καταχωρήθηκε ως το δεύτερο φυσικό και εθνικό μνημείο στην Kermanshah το [ιρανικό ημερολογιακό έτος] 1388 (Μάρτιος 2009-Μάρτιος 2010) από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος στο Ιράν . "
Σήμερα, πολλά βαθιά σπήλαια ανακαλύπτονται σε όλο τον κόσμο, τα οποία είναι ακόμα πιο βαθιά από το Parau και έχουν στείλει αυτό το σπήλαιο σε 221η θέση  στη λίστα των βαθύτερων σπηλαίων παγκοσμίως, ανέφερε η έκθεση.
Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του σπηλαίου Parau είναι τα τρία χιλιόμετρα ύψος από τη στάθμη της θάλασσας, το υψηλότερο επίπεδο από τη θάλασσα μεταξύ όλων των σπηλαίων στον κόσμο.
Η δυτική επαρχία καλωσόρισε 5.664 ξένους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων μηνών του τρέχοντος ιρανικού ημερολογιακού έτους (που ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου), σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το επαρχιακό τμήμα τουρισμού. 

Περιβάλλει μια ποικιλία ιστορικών αξιοθέατων που προκαλούν  δέος, όπως τα Bisotun και Taq-e Bostan, και τα δύο στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
... Payvand News  - 08/21/19 ... -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...