Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Διαδήλωση εναντίον χρυσωρυχείου στην Αρμενία


https://www.panorama.am/en/news/2019/08/15/Environmental-activist-Amulsar/2153679

Οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν εναντίον του χρυσωρυχείου Amulsar, που ανήκει και λειτουργεί από τη Lydian Armenia,να εισέλθουν στο κυβερνητικό κτίριο της αρμενικής πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές επέμειναν να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της κυβέρνησης και να παρουσιάσουν στα μέλη της κυβέρνησης τα πορίσματα της δικής τους μελέτης σχετικά με την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επιχείρησης ορυχείων.


Η διαδήλωση έρχεται μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Ερευνών της Αρμενίας των  αποτελεσμάτων ενός ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από την Earth Link & Advanced Resources Development σχετικά με το σχέδιο χρυσωρυχείου Amulsar, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η εκμετάλλευση του χρυσωρυχείου δεν προκαλεί κανένα σημαντικό κίνδυνο για το περιβάλλον και  δεν υπάρχει λόγος ποινικής δίωξης κατά της εταιρείας.

Η έκθεση ανοίγει το δρόμο για την εταιρεία να συνεχίσει να αναπτύσσει το ορυχείο χρυσού που εμποδίστηκε από τον Ιούνιο του περασμένου έτους από ντόπιους και περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η επιχείρηση ενέχει μεγάλους περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Ο βοηθός του πρωθυπουργού Νικολ Πασινίνια, Νάιρι Σαργκσιάν παρενέβη και υποσχέθηκε να διαβιβάσει τις γραπτές εκκλήσεις και τα αιτήματα των διαδηλωτών στον Πασινιάν, ωστόσο οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές επέμειναν να συναντήσουν προσωπικά τον Πρωθυπουργό και να μοιραστούν μαζί τους τις ανησυχίες τους.

Ο βοηθός του Πρωθυπουργού αποχώρησε, υποσχόμενος να έρθει σε επαφή με τους διαδηλωτές αφού  μιλήσει με τον Pashinyan, αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...