Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Ξανάρχισε η διαδικασία «οριοθέτησης» στο χωριό Gugutiantkari


http://georgiatoday.ge/news/16948/%E2%80%98Borderization%E2%80%99-Resumed-in-Gugutiantkari

Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής επανεκκίνησαν την παράνομη εγκατάσταση περιφράξεων με συρματόπλεγμα στο χωριό Gugutiantkari, που βρίσκεται κοντά στην κατεχόμενη περιοχή Tskhinvali (Νότια Οσετία), νωρίτερα σήμερα.

Το ζήτημα της διαδικασίας «οριοθέτησης» βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της γεωργιανής πολιτικής ατζέντας τις τελευταίες ημέρες, βλέποντας διεθνή θεσμικά όργανα, Γεωργιανούς και ξένους πολιτικούς, καθώς και δημόσιους φορείς να καταδικάζουν τις ενέργειες της Ρωσίας.


Η εγκατάσταση περιφράξεων από συρματόπλεγμα ξεκίνησε από τις στρατιωτικές δυνάμεις στις 7 Αυγούστου και ξαναξεκίνησε στις 14 Αυγούστου, μετά από μιας εβδομάδας παύση. Αργότερα, αναβλήθηκε για κάποιες ημέρες και επαναλήφθηκε σήμερα, 19 Αυγούστου. Η «οριοθέτηση» επηρέασε πολλές οικογένειες, βλέποντάς τους να στερούνται την πρόσβαση στα οικόπεδα τους, ενώ δύο κατοικίες έχουν απορροφηθεί πλήρως στην κατεχόμενη περιοχή.



  Ketevan Kvaratskheliya

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...